"De hoorzitting van morgen is specifiek gericht om het publiek beter te informeren over waarmee Rusland bezig is, niet alleen in ons land, maar overal ter wereld", aldus de Republikeinse senator tijdens een persconferentie. "Ik denk dat het redelijk is om te zeggen dat de Russen actief betrokken zijn bij de Franse presidentsverkiezingen, zoals iedereen dat vermoedt."

"We gaan ervan uit dat het onze verantwoordelijkheid is om te communiceren naar de rest van de wereld over wat er gebeurt, omdat we nu te maken hebben met de belediging van kandidaten."

"Het is redelijk om te zeggen dat de Amerikaanse verantwoordelijken de landen hebben gealarmeerd die binnenkort verkiezingen hebben, over wat de overheid weet over de Russische mogelijkheden en intenties", aldus Burr.

De Franse extreemrechtse presidentskandidate Marine Le Pen werd vrijdag nog ontvangen door de Russische president Vladimir Poetin. Poetin verklaarde toen dat er geen Russische inmenging is bij de Franse verkiezingen.

FBI-directeur James Comey bevestigde op 20 maart dat de federale politie een onderzoek heeft geopend naar de betrokkenheid van Rusland bij de Amerikaanse verkiezingen, en de mogelijke "coördinatie" tussen de leden van de Trump-campagne en de Russische regering.

Donderdag gaan in de inlichtingencommissie van de Senaat de hoorzittingen van start. De commissie wil 20 getuigen horen, aldus Burr volgens CNN. Eerder raakte al bekend dat Jared Kushner, de schoonzoon van president Donald Trump, en voormalige campagnevoorzitter Paul Manafort akkoord zijn gegaan om te getuigen, maar hun hoorzittingen werden nog niet vastgelegd.

"De hoorzitting van morgen is specifiek gericht om het publiek beter te informeren over waarmee Rusland bezig is, niet alleen in ons land, maar overal ter wereld", aldus de Republikeinse senator tijdens een persconferentie. "Ik denk dat het redelijk is om te zeggen dat de Russen actief betrokken zijn bij de Franse presidentsverkiezingen, zoals iedereen dat vermoedt." "We gaan ervan uit dat het onze verantwoordelijkheid is om te communiceren naar de rest van de wereld over wat er gebeurt, omdat we nu te maken hebben met de belediging van kandidaten." "Het is redelijk om te zeggen dat de Amerikaanse verantwoordelijken de landen hebben gealarmeerd die binnenkort verkiezingen hebben, over wat de overheid weet over de Russische mogelijkheden en intenties", aldus Burr. De Franse extreemrechtse presidentskandidate Marine Le Pen werd vrijdag nog ontvangen door de Russische president Vladimir Poetin. Poetin verklaarde toen dat er geen Russische inmenging is bij de Franse verkiezingen. FBI-directeur James Comey bevestigde op 20 maart dat de federale politie een onderzoek heeft geopend naar de betrokkenheid van Rusland bij de Amerikaanse verkiezingen, en de mogelijke "coördinatie" tussen de leden van de Trump-campagne en de Russische regering. Donderdag gaan in de inlichtingencommissie van de Senaat de hoorzittingen van start. De commissie wil 20 getuigen horen, aldus Burr volgens CNN. Eerder raakte al bekend dat Jared Kushner, de schoonzoon van president Donald Trump, en voormalige campagnevoorzitter Paul Manafort akkoord zijn gegaan om te getuigen, maar hun hoorzittingen werden nog niet vastgelegd.