‘Moordpartij in Franse Alpen draagt tekenen van commando-actie’

© Reuters

De slachtoffers hadden allen twee schoten in het hoofd. De operatie zou niet langer dan een halve minuut hebben geduurd.

De moord op het Iraaks-Brits gezien in de Franse Alpen draagt de tekenen van een commando-actie, zo heeft SkyNews op gezag van Britse politiebronnen gemeld.

Elk van de drie volwassenen in de auto is door twee gerichte schoten in het voorhoofd gestorven. De Franse fietser, wiens lijk buiten de auto is aangetroffen, vertoont vijf schotwonden. De operatie zou niet langer dan een halve minuut hebben geduurd. Het is niet uitgesloten dat met meerdere wapens is gevuurd.

Volgens de BBC was de gedode man een ingenieur en freelance werkzaam in bedrijven uit de lucht- en ruimtevaartsector. Eén daarvan is het gekende Surrey Satellite Technology in Surrey, weet de Daily Mail. Daar heeft hij mee een satelliet ontwikkeld.

Nog luidens die krant is de man al een twintigtal jaar bij de Britse geheime dienst bekend. Zo werd tijdens de invasie van Irak in 2003 zijn huis meerdere weken in de gaten gehouden.

De politie van het Engelse graafschap Surrey werkt mee aan het onderzoek.

Hals over kop op vakantievertrokken

Het gezin zou volgens zijn omgeving min of meer hals over kop op vakantie zijn vertrokken. Een vriend des huizes uit de plaats Claygate in Surrey vertelde de krant The Independent dat hij met de vijftigjarige huisvader nog een kop koffie had willen drinken en hem daarom had gebeld. De Britse Irakees zei dat hij niet meer op het werk was.

De vriend vertelde dat de man onlangs in Irak was om daar onroerend goed terug te vorderen dat onder het regime van Saddam Hoessein in beslag was genomen. Hij was al in de jaren zeventig naar Groot-Brittannië gekomen en leefde tot voor kort in de Londense wijk Pimlico.

De Franse president François Hollande verzekerde dat “alles in het werk wordt gesteld om de schuldige(n) terug te vinden” van de moorden, die “veel beroering wekten in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk”. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content