De man zette het wapen donderdag te koop op de veilingsite GunBroker.com. Bieden kon vanaf 5.000 dollar, de veiling loopt nog vijf dagen.

In minder dan 24 uur tijd werd al meer dan 9.000 keer geboden op het wapen. Het hoogste bedrag tot nu toe komt van ene 'Racist McShootface', die 53.619.000 dollar bood. Het is wel moeilijk om na te gaan in hoeverre het om een serieus bod gaat.

In 2012 schoot Zimmerman de toen 17-jarige Martin dood in de Amerikaanse staat Florida. Toen de man in 2013 werd vrijgesproken, leidde dat tot massale protesten van de Afro-Amerikaanse gemeenschap.

Black Lives Matter

Zimmerman prijst het wapen op de site aan als "uw kans om een stuk Amerikaanse geschiedenis te verwerven". Een deel van de opbrengst wil hij naar eigen zeggen gebruiken "om het geweld van Black Lives Matter tegen politieagenten te bestrijden".

De 'Black Lives Matter'-beweging kwam tot stand nadat verschillende zwarte jongemannen in de Verenigde Staten werden doodgeschoten, vaak door politieagenten die daarvoor niet vervolgd werden. (Belga/TE)

De man zette het wapen donderdag te koop op de veilingsite GunBroker.com. Bieden kon vanaf 5.000 dollar, de veiling loopt nog vijf dagen.In minder dan 24 uur tijd werd al meer dan 9.000 keer geboden op het wapen. Het hoogste bedrag tot nu toe komt van ene 'Racist McShootface', die 53.619.000 dollar bood. Het is wel moeilijk om na te gaan in hoeverre het om een serieus bod gaat. In 2012 schoot Zimmerman de toen 17-jarige Martin dood in de Amerikaanse staat Florida. Toen de man in 2013 werd vrijgesproken, leidde dat tot massale protesten van de Afro-Amerikaanse gemeenschap. Zimmerman prijst het wapen op de site aan als "uw kans om een stuk Amerikaanse geschiedenis te verwerven". Een deel van de opbrengst wil hij naar eigen zeggen gebruiken "om het geweld van Black Lives Matter tegen politieagenten te bestrijden". De 'Black Lives Matter'-beweging kwam tot stand nadat verschillende zwarte jongemannen in de Verenigde Staten werden doodgeschoten, vaak door politieagenten die daarvoor niet vervolgd werden. (Belga/TE)