Moordenaar Trayvon Martin veilt wapen: ‘Verwerf stuk Amerikaanse geschiedenis’

Trayvon Martin werd op 17-jarige leeftijd doodgeschoten in Florida. © Reuters

Voor de revolver van George Zimmerman, waarmee de vroegere buurtwacht in 2012 de ongewapende zwarte tiener Trayvon Martin doodschoot, werd al meer dan 53 miljoen dollar geboden.

De man zette het wapen donderdag te koop op de veilingsite GunBroker.com. Bieden kon vanaf 5.000 dollar, de veiling loopt nog vijf dagen.

In minder dan 24 uur tijd werd al meer dan 9.000 keer geboden op het wapen. Het hoogste bedrag tot nu toe komt van ene ‘Racist McShootface’, die 53.619.000 dollar bood. Het is wel moeilijk om na te gaan in hoeverre het om een serieus bod gaat.

In 2012 schoot Zimmerman de toen 17-jarige Martin dood in de Amerikaanse staat Florida. Toen de man in 2013 werd vrijgesproken, leidde dat tot massale protesten van de Afro-Amerikaanse gemeenschap.

Black Lives Matter

Zimmerman prijst het wapen op de site aan als “uw kans om een stuk Amerikaanse geschiedenis te verwerven”. Een deel van de opbrengst wil hij naar eigen zeggen gebruiken “om het geweld van Black Lives Matter tegen politieagenten te bestrijden”.

De ‘Black Lives Matter’-beweging kwam tot stand nadat verschillende zwarte jongemannen in de Verenigde Staten werden doodgeschoten, vaak door politieagenten die daarvoor niet vervolgd werden. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content