Moordenaar James Bulger weer vrij

© ImageGlobe

In Groot-Brittannië is ophef ontstaan over de vrijlating van Jon Venables, die in 1993 een 2-jarige peuter vermoordde.

In Groot-Brittannië is een van de moordenaars van James Bulger weer op vrije voeten. In 1993 vermoordde Venables de 2-jarige Bulger met de hulp van zijn vriend Robert Thompson. Venables werd in 2010 al eens voorwaardelijk vrijgelaten, maar hij belandde nadien weer in de gevangenis.

In het Verenigd Koninkrijk is commotie ontstaan over de vrijlating van moordenaar Jon Venables. Op 12 februari 1993 lokten de 10-jarige schoolkinderen Jon Venables en Robert Thompson een peuter mee uit een winkelcentrum in het Engelse Bootle. Ze mishandelden en vermoordden hun slachtoffer met bakstenen en een ijzeren staaf. Toen hun daden niet lang daarna aan het licht kwamen, ging er een schokgolf door Groot-Brittannië.

Opnieuw veroordeeld

In 2001 werd het tweetal al eens voorwaardelijk vrijgelaten uit een jeugdinstelling. Jon Venables had na zijn vrijlating problemen met drugs en alcohol en werd ten slotte opnieuw tot twee jaar gevangenis veroordeeld wegens het bezit en de verspreiding van kinderporno.

Volgens de Britse pers kreeg de inmiddels 31-jarige Venables al vier keer een nieuwe identiteit. Hij wordt nu opnieuw vrijgelaten ondanks verzet van de nabestaanden van het slachtoffer. De Britse autoriteiten beschouwen hem niet als een gevaar voor de samenleving. (YD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content