De schatrijke Hélène Pastor werd meer dan een maand geleden in Nice in een hinderlaag doodgeschoten. Na een ziekenhuisbezoek aan haar zoon werd Pastor opgewacht door twee mannen die het vuur openden. Ook haar butler die dienst deed als chauffer kwam daarbij om het leven.

Aanvankelijk ging de politie uit van een maffia-afrekening. De 77-jarige Pastor was een van de rijkste vrouwen van Monaco. Haar familie zou ongeveer een derde van het onroerend goed in gans Monaco bezitten. Alleen de koninklijke familie is nog rijker.

Na een maand van gissen door allerlei Franse journalisten, nam het onderzoek deze week een onverwachte wending. Maar liefst 23 personen werden opgepakt. Daaronder de Poolse partner van Pastor, haar dochter en schoonzoon en verschillende andere vertrouwelingen. De piste van een uit de hand gelopen familieconflict lijkt steeds aannemelijker.

De vordering van het onderzoek is deels te wijten aan de vermoedelijke huurmoordenaars. Zij gingen erg amateuristisch te werk en lieten veel sporen na. Zo is op videobeelden te zien hoe de schutters na de aanval vluchtten in een de wagen, maar 20 meter verder crashten tegen een geparkeerde auto. Ook het gebruikte moordwapen, een jachtgeweer met afgezaagde loop, is allesbehalve professioneel. (AVE)

De schatrijke Hélène Pastor werd meer dan een maand geleden in Nice in een hinderlaag doodgeschoten. Na een ziekenhuisbezoek aan haar zoon werd Pastor opgewacht door twee mannen die het vuur openden. Ook haar butler die dienst deed als chauffer kwam daarbij om het leven. Aanvankelijk ging de politie uit van een maffia-afrekening. De 77-jarige Pastor was een van de rijkste vrouwen van Monaco. Haar familie zou ongeveer een derde van het onroerend goed in gans Monaco bezitten. Alleen de koninklijke familie is nog rijker.Na een maand van gissen door allerlei Franse journalisten, nam het onderzoek deze week een onverwachte wending. Maar liefst 23 personen werden opgepakt. Daaronder de Poolse partner van Pastor, haar dochter en schoonzoon en verschillende andere vertrouwelingen. De piste van een uit de hand gelopen familieconflict lijkt steeds aannemelijker. De vordering van het onderzoek is deels te wijten aan de vermoedelijke huurmoordenaars. Zij gingen erg amateuristisch te werk en lieten veel sporen na. Zo is op videobeelden te zien hoe de schutters na de aanval vluchtten in een de wagen, maar 20 meter verder crashten tegen een geparkeerde auto. Ook het gebruikte moordwapen, een jachtgeweer met afgezaagde loop, is allesbehalve professioneel. (AVE)