Moord in de Alpen: Franse politie richt aandacht op Engeland (update)

© Reuters

In het onderzoek naar de mysterieuze viervoudige moord in de Franse Alpen waarbij een Brits gezin werd geviseerd richten de Franse speurders hun aandacht op Engeland.

In het onderzoek naar de mysterieuze viervoudige moord in de Franse Alpen waarbij een Brits gezin werd geviseerd richten de Franse speurders hun aandacht op Engeland, zo hebben de BBC en SkyNews bericht.

Onder de vier dodelijke slachtoffers zijn er de 50-jarige Saad al-Hill van Iraakse afkomst, zijn echtgenote en zijn vermoedelijke schoonmoeder. Hun twee kinderen overleefden de schietpartij. Het gezin leefde in Claygate in het Engelse graafschap Surrey nabij Londen.

‘Complex onderzoek’

Franse speurders zijn nu in het Verenigd Koninkrijk om samen met Britse politieagenten te zoeken naar motieven voor het drama. Zo is er een huiszoeking gepland in de woning van het gezin alsmede een ondervraging van de broer van al-Hill. Die laatste was naar de Britse politie gestapt om te ontkennen dat hij een financieel geschil met het slachtoffer had.

De politie van Surrey spreekt van een “complex” onderzoek. Volgens de BBC zou de Britse Irakees het huis van zijn ouders hebben geërfd.

Luidens de Franse regionale krant Dauphine Libéré is het niet uitgesloten dat de vijftigjarige Sylvain Mollier, de fietser uit de Savoie die eveneens is doodgeschoten, door “op het verkeerde moment op de verkeerde plaats te zijn” de aandacht van de moordenaar(s) heeft afgewend van het zevenjarig meisje dat weliswaar gewond raakte maar de schietpartij heeft overleefd. Mogelijk heeft hij aldus haar leven gered.

Familieleden aangekomen

Ondertussen zijn familieleden van de twee Britse meisjes die de viervoudige moord in de Franse Alpen hebben overleefd in Frankrijk aangekomen. Het gaat om een man en een vrouw, vergezeld van een Britse maatschappelijke onderzoeker, aldus procureur Eric Maillaud.

Zij zouden weldra het jongste kind kunnen ontmoeten. Wanneer dit zou gebeuren, weet de magistraat niet. “We moeten er zeker van zijn dat dit zonder moeilijkheden kan gebeuren”. De ontmoetingen zullen “systematisch” verlopen in aanwezigheid van een Franse speurder.

Maillaud zei ook dat er geen nieuw verhoor komt van de vierjarige Zeena. Haar zevenjarige zwaar aan het hoofd gewonde zus Zaïna vertoefde vrijdagavond laat nog steeds in een kunstmatige coma. Haar verwondingen zijn “extreem ernstig”.

Assistentie buurlandenDe procureur laat ook weten dat de Zwitserse en de Italiaanse politie zijn ingeschakeld. “Alle buurlanden zijn gemobiliseerd. Italië is op anderhalf uur (rijden), Zwitserland een uur. De speurders hebben assistentie van de buurlanden gevraagd”, zei de magistraat.

Hij bevestigde ook dat de broer van de gedode Britse Irakees in Groot-Brittanië en niet in Frankrijk wordt verhoord. Niet alleen die broer maar allen die de slachtoffers hebben gekend kunnen zich aan een

verhoor verwachten. De naar Groot-Brittannië gestuurde Franse gendarmes zullen een en ander met Engelse speurders bekijken. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content