Het Verenigd Koninkrijk gaat een Israëlische diplomaat uitwijzen in verband met de moord op een Hamasleider in Dubai. Bij die aanslag werden valse Britse paspoorten gebruikt.

Dat meldt de BBC dinsdag. Om wie het gaat en waarom precies de diplomaat het land moet verlaten, is nog niet duidelijk. Zeker lijkt wel dat het niet om ambassadeur Ron Prosor gaat.

Minister van Buitenlandse Zaken David Miliband zal later meer informatie over de beslissing geven.

Mossad? Hamasleider Mahmoud al-Mabhuh werd op 19 januari in een hotel in Dubai vermoord. De speurders in Dubai gaan ervan uit dat de Israëlische geheime dienst Mossad achter de aanslag zit, maar Israël ontkent dat.

Omdat de veronderstelde daders onder andere 12 vervalste paspoorten uit Groot-Brittannië en Duitsland hebben gebruikt, zijn de betrekkingen tussen Israël en de landen van de Europese Unie verzuurd.

Londen heeft Israël niet beschuldigd van betrokkenheid bij de moord, maar eist van de Israëlische regering wel volledige samenwerking bij het lopende onderzoek.

Het Verenigd Koninkrijk gaat een Israëlische diplomaat uitwijzen in verband met de moord op een Hamasleider in Dubai. Bij die aanslag werden valse Britse paspoorten gebruikt. Dat meldt de BBC dinsdag. Om wie het gaat en waarom precies de diplomaat het land moet verlaten, is nog niet duidelijk. Zeker lijkt wel dat het niet om ambassadeur Ron Prosor gaat. Minister van Buitenlandse Zaken David Miliband zal later meer informatie over de beslissing geven. Mossad? Hamasleider Mahmoud al-Mabhuh werd op 19 januari in een hotel in Dubai vermoord. De speurders in Dubai gaan ervan uit dat de Israëlische geheime dienst Mossad achter de aanslag zit, maar Israël ontkent dat. Omdat de veronderstelde daders onder andere 12 vervalste paspoorten uit Groot-Brittannië en Duitsland hebben gebruikt, zijn de betrekkingen tussen Israël en de landen van de Europese Unie verzuurd. Londen heeft Israël niet beschuldigd van betrokkenheid bij de moord, maar eist van de Israëlische regering wel volledige samenwerking bij het lopende onderzoek.