Een deel van zijn protest was te zien op de Egyptische staatstelevisie, maar al snel nadat Morsi begon te schreeuwen dat hij het legitieme staatshoofd was, zette de rechter het geluid uit. Morsi zat tijdens de rechtszaal in de zwaarbewaakte politieacademie in een geluidsdichte glazen kooi.

Gevangenisuitbraak

Morsi staat in deze zaak terecht voor betrokkenheid bij een gewelddadige gevangenisuitbraak exact drie jaar geleden, kort voor de val van zijn voorganger Hosni Mubarak. 20.000 gevangenen wisten toen te ontsnappen.

De zitting is inmiddels alweer tot 22 februari geschorst. Het was de tweede keer dat Morsi voor de rechter verscheen sinds hij vorige zomer werd afgezet door het leger. De vorige keer scandeerde hij leuzen.

Vier rechtszaken

In totaal moet de voormalig president in vier rechtszaken verschijnen. In een andere zaak staat hij met veertien andere topfiguren van de Moslimbroederschap terecht voor het aanzetten tot geweld tegen betogers in december 2012.

De Moslimbroederschap, de islamitische beweging waartoe hij behoort, is inmiddels verboden. Dat was ook het geval tijdens het bewind van Mubarak.

Vermoedelijk maakt Abdel Fattah al-Sisi, de generaal die nu de macht heeft, deze week bekend dat hij zich kandidaat stelt voor de presidentsverkiezingen. Er zouden geen tegenkandidaten zijn. (Belga/Anna Vossers/TV)

Een deel van zijn protest was te zien op de Egyptische staatstelevisie, maar al snel nadat Morsi begon te schreeuwen dat hij het legitieme staatshoofd was, zette de rechter het geluid uit. Morsi zat tijdens de rechtszaal in de zwaarbewaakte politieacademie in een geluidsdichte glazen kooi.Morsi staat in deze zaak terecht voor betrokkenheid bij een gewelddadige gevangenisuitbraak exact drie jaar geleden, kort voor de val van zijn voorganger Hosni Mubarak. 20.000 gevangenen wisten toen te ontsnappen.De zitting is inmiddels alweer tot 22 februari geschorst. Het was de tweede keer dat Morsi voor de rechter verscheen sinds hij vorige zomer werd afgezet door het leger. De vorige keer scandeerde hij leuzen.In totaal moet de voormalig president in vier rechtszaken verschijnen. In een andere zaak staat hij met veertien andere topfiguren van de Moslimbroederschap terecht voor het aanzetten tot geweld tegen betogers in december 2012.De Moslimbroederschap, de islamitische beweging waartoe hij behoort, is inmiddels verboden. Dat was ook het geval tijdens het bewind van Mubarak.Vermoedelijk maakt Abdel Fattah al-Sisi, de generaal die nu de macht heeft, deze week bekend dat hij zich kandidaat stelt voor de presidentsverkiezingen. Er zouden geen tegenkandidaten zijn. (Belga/Anna Vossers/TV)