De Franse schrijfster en journaliste Tristane Banon (31) zegt in 2002 seksueel aangerand te zijn door IMF-topman Dominique Strauss-Kahn. Ze overweegt klacht in te dienen.

Dat heeft haar advocaat David Koubbi maandag aan het Franse persbureau AFP gezegd. Strauss-Kahn werd zaterdag in New York opgepakt op verdenking van seksuele aanranding van een kamermeisje van het Sofitel-hotel.

Afgeraden

Banon heeft in februari 2007 tijdens een televisie-uitzending verteld door Strauss-Kahn seksueel te zijn aangerand. Maar tijdens de uitzending weerklonk telkens een 'biep' toen zijn naam viel.

Dat Banon indertijd geen klacht heeft ingediend komt omdat ze dat door haar moeder Anne Mansouret afgeraden werd. Zij is regionaal raadslid voor de Parti Socialiste in Haute-Normandie, aldus Koubbi.

Vriendin

Volgens berichten in de Franse pers is Banon het petekind van de tweede vrouw van Strauss-Kahn en een goede vriendin van zijn dochter Camille.

De moeder van Banon heeft het zich onlangs beklaagd haar dochter te hebben afgeraden klacht in te dienen. "Het ging toen heel slecht met mijn dochter. Maar het was om familiale redenen te heikel", zei ze tegenover de krant Paris Normandie. "Tristane ervaarde de evenementen als druk," zegt advocaat Koubbi. "Zij stond een beetje alleen. Het is een beetje afschrikwekkend tegen iemand als DSK en zijn omgeving komen te staan".

Interview

Volgens Banon was zij met de politicus samengekomen om met hem te praten in verband met een boek waarin politici zouden vertellen over enkele van hun mislukkingen. Strauss-Kahn wou dat Banon zijn hand vasthield "omdat het anders niet zou gaan". Van toen af ging het van kwaad naar erger. Hij probeerde haar met geweld van haar kleren te ontdoen en het kwam tot een vechtpartij.

In hun boek 'Sexus politicus' over de seksualiteit van politici hebben de journalisten Christophe Deloire en Christophe Dubois in 2006 al een hoofdstuk aan Strauss-Kahn gewijd en daarbij ook het geval van Banon beschreven, zonder haar te vermelden. (Belga/KVDA)

De Franse schrijfster en journaliste Tristane Banon (31) zegt in 2002 seksueel aangerand te zijn door IMF-topman Dominique Strauss-Kahn. Ze overweegt klacht in te dienen. Dat heeft haar advocaat David Koubbi maandag aan het Franse persbureau AFP gezegd. Strauss-Kahn werd zaterdag in New York opgepakt op verdenking van seksuele aanranding van een kamermeisje van het Sofitel-hotel. Afgeraden Banon heeft in februari 2007 tijdens een televisie-uitzending verteld door Strauss-Kahn seksueel te zijn aangerand. Maar tijdens de uitzending weerklonk telkens een 'biep' toen zijn naam viel. Dat Banon indertijd geen klacht heeft ingediend komt omdat ze dat door haar moeder Anne Mansouret afgeraden werd. Zij is regionaal raadslid voor de Parti Socialiste in Haute-Normandie, aldus Koubbi. Vriendin Volgens berichten in de Franse pers is Banon het petekind van de tweede vrouw van Strauss-Kahn en een goede vriendin van zijn dochter Camille. De moeder van Banon heeft het zich onlangs beklaagd haar dochter te hebben afgeraden klacht in te dienen. "Het ging toen heel slecht met mijn dochter. Maar het was om familiale redenen te heikel", zei ze tegenover de krant Paris Normandie. "Tristane ervaarde de evenementen als druk," zegt advocaat Koubbi. "Zij stond een beetje alleen. Het is een beetje afschrikwekkend tegen iemand als DSK en zijn omgeving komen te staan". Interview Volgens Banon was zij met de politicus samengekomen om met hem te praten in verband met een boek waarin politici zouden vertellen over enkele van hun mislukkingen. Strauss-Kahn wou dat Banon zijn hand vasthield "omdat het anders niet zou gaan". Van toen af ging het van kwaad naar erger. Hij probeerde haar met geweld van haar kleren te ontdoen en het kwam tot een vechtpartij. In hun boek 'Sexus politicus' over de seksualiteit van politici hebben de journalisten Christophe Deloire en Christophe Dubois in 2006 al een hoofdstuk aan Strauss-Kahn gewijd en daarbij ook het geval van Banon beschreven, zonder haar te vermelden. (Belga/KVDA)