De Israëlische bombardementen waren een reactie op raketaanvallen vanuit het buurland.

Volgens Israël werden zaterdag vanuit Syrië twee raketten afgevuurd in de richting van Mount Hermon, in het noorden van de Golanhoogten. Een van die raketten is neergekomen in het gebied dat door Israël gecontroleerd wordt. Niemand raakte gewond.

Daarop werden door de Israëlische luchtmacht gevechtsvliegtuigen en een aanvalshelikopters ingezet om militaire stellingen van het Syrische leger onder vuur te nemen in Quneitra (aan de Golanhoogten) en in de buurt van Damascus. Er werden een aantal observatie- en inlichtingenposten op de Golanhoogten en artillerie en luchtafweer aangevallen, zo blijkt nog uit de mededeling van het Syrische leger.

Het Syrische nieuwsagentschap Sana zegt dat bij de Israëlische bombardementen drie Syrische soldaten gedood werden en nog eens zeven militairen gewond zijn geraakt.

Het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) spreekt dan weer van tien dodelijke slachtoffers: drie soldaten van het Syrische leger en zeven buitenlandse strijders die het regime steunen.

Over de nationaliteit van de buitenlandse slachtoffers bestaat geen duidelijkheid. Maar volgens SOHR stierven ze bij een aanval in de buurt van Damascus, waar naast Syrische soldaten ook Iraanse soldaten en strijders van de Libanese Hezbollah aanwezig zijn.

'We zullen geen aanvallen op ons grondgebied tolereren', zo reageerde de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. 'We zullen fors reageren op elke aanval die tegen ons wordt uitgevoerd.'

De Israëlische bombardementen waren een reactie op raketaanvallen vanuit het buurland.Volgens Israël werden zaterdag vanuit Syrië twee raketten afgevuurd in de richting van Mount Hermon, in het noorden van de Golanhoogten. Een van die raketten is neergekomen in het gebied dat door Israël gecontroleerd wordt. Niemand raakte gewond. Daarop werden door de Israëlische luchtmacht gevechtsvliegtuigen en een aanvalshelikopters ingezet om militaire stellingen van het Syrische leger onder vuur te nemen in Quneitra (aan de Golanhoogten) en in de buurt van Damascus. Er werden een aantal observatie- en inlichtingenposten op de Golanhoogten en artillerie en luchtafweer aangevallen, zo blijkt nog uit de mededeling van het Syrische leger. Het Syrische nieuwsagentschap Sana zegt dat bij de Israëlische bombardementen drie Syrische soldaten gedood werden en nog eens zeven militairen gewond zijn geraakt. Het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) spreekt dan weer van tien dodelijke slachtoffers: drie soldaten van het Syrische leger en zeven buitenlandse strijders die het regime steunen. Over de nationaliteit van de buitenlandse slachtoffers bestaat geen duidelijkheid. Maar volgens SOHR stierven ze bij een aanval in de buurt van Damascus, waar naast Syrische soldaten ook Iraanse soldaten en strijders van de Libanese Hezbollah aanwezig zijn. 'We zullen geen aanvallen op ons grondgebied tolereren', zo reageerde de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. 'We zullen fors reageren op elke aanval die tegen ons wordt uitgevoerd.'