Moeder van slachtoffer verkrachting in elkaar geslagen

© .
Eddy Eerdekens
Eddy Eerdekens Hoofdredacteur TV Limburg

In India is de moeder van het slachtoffer van een verkrachting in elkaar geslagen omdat ze weigerde een klacht bij de politie in te trekken. Bij de daders zou de vader van de verkrachter zijn.

Nadat een meisje eerder deze week werd verkracht, diende de moeder klacht in bij de politie. De vader de verkrachter maande haar aan om de klacht in te trekken. Toen de vrouw weigerde hierop in te gaan, volgden drie mannen haar in het veld en sloegen haar in elkaar. De moeder ligt met zware verwondingen in het ziekenhuis. Ze is in levensgevaar.

De feiten gebeurden in de deelstaat Uttar Pradesh, die nog in het nieuws is met de groepsverkrachting van twee meisjes van 14 en 16. De nichtjes werden verkracht en vermoord. Ze werden opgehangen in een boom.

In India staat seksueel geweld tegen vrouwen bovenaan het maatschappelijk debat na de groepsverkrachting van een 23-jarige vrouw door 9 mannen in 2012. Sindsdien komen er steeds weer groepsverkrachtingen aan het licht. Het land krijgt het probleem niet onder controle.

Partner Content