De Britse krant The Telegraph meldt dat vader Jassem Emwazi, zijn vrouw Ghania en een zoon van het echtpaar zondag bijna de hele dag zijn ondervraagd door de veiligheidsdiensten in Koeweit.

Onthoofdingsvideo's

De krant citeert 'een bron die geïnformeerd is' over het onderzoek: 'De moeder herkende zijn stem meteen en schreeuwde "dat is mijn zoon!", terwijl hij in de camera sprak vóór hij de eerste Amerikaanse gijzelaar (James Foley, nvdr.) onthoofdde. Toen ze de video opnieuw bekeken, was ook de vader zeker dat het zijn zoon was.' Of de Emwazi's toen meteen de autoriteiten hebben contacteerd, is niet bekend.

Vorige week raakte bekend dat Mohammed Emwazi wellicht 'Jihadi John' is, de man die in de onthoofdingsvideo's van IS optrad als de beul van de Amerikaanse journalisten James Foley en Steven Sotloff, de Britse hulpverlener David Haines, de Britse taxichauffeur Alan Henning, de Amerikaanse hulpverlener Abdul-Rahman (Peter) Kassig en de Japanse journalist Kenji Goto.

'Hulpverlening'

Mohammed Emwazi is een 27-jarige man die geboren is in Koeweit en in 1994 - op zesjarige leeftijd dus - naar Londen trok, waar hij aan de universiteit van Westminster afstudeerde als computerprogrammeur. Hij keerde terug naar zijn geboorteland om tot slot zijn recentste reis naar Syrië en het IS-kalifaat te maken. Hij groeide intussen uit tot het symbool van de barbaarsheden van de terreurgroep.

Het luidt verder dat vader Emwazi erg aangedaan is door de gebeurtenissen. 'Ik verwacht elke dag het bericht over zijn dood', zei hij volgens The Telegraph.

Hij had voor het laatst contact met zijn zoon in 2013, kort voor die naar Turkije reisde. Hij zou toen gezegd hebben dat hij naar Syrië wilde voor hulpverlening.

De autoriteiten in Koeweit onderzoeken wat Mohammed Emwazi deed, waar hij ging en wie hij ontmoette tijdens een bezoek aan het land in 2010. (KVDA)

De Britse krant The Telegraph meldt dat vader Jassem Emwazi, zijn vrouw Ghania en een zoon van het echtpaar zondag bijna de hele dag zijn ondervraagd door de veiligheidsdiensten in Koeweit. De krant citeert 'een bron die geïnformeerd is' over het onderzoek: 'De moeder herkende zijn stem meteen en schreeuwde "dat is mijn zoon!", terwijl hij in de camera sprak vóór hij de eerste Amerikaanse gijzelaar (James Foley, nvdr.) onthoofdde. Toen ze de video opnieuw bekeken, was ook de vader zeker dat het zijn zoon was.' Of de Emwazi's toen meteen de autoriteiten hebben contacteerd, is niet bekend.Vorige week raakte bekend dat Mohammed Emwazi wellicht 'Jihadi John' is, de man die in de onthoofdingsvideo's van IS optrad als de beul van de Amerikaanse journalisten James Foley en Steven Sotloff, de Britse hulpverlener David Haines, de Britse taxichauffeur Alan Henning, de Amerikaanse hulpverlener Abdul-Rahman (Peter) Kassig en de Japanse journalist Kenji Goto. Mohammed Emwazi is een 27-jarige man die geboren is in Koeweit en in 1994 - op zesjarige leeftijd dus - naar Londen trok, waar hij aan de universiteit van Westminster afstudeerde als computerprogrammeur. Hij keerde terug naar zijn geboorteland om tot slot zijn recentste reis naar Syrië en het IS-kalifaat te maken. Hij groeide intussen uit tot het symbool van de barbaarsheden van de terreurgroep.Het luidt verder dat vader Emwazi erg aangedaan is door de gebeurtenissen. 'Ik verwacht elke dag het bericht over zijn dood', zei hij volgens The Telegraph. Hij had voor het laatst contact met zijn zoon in 2013, kort voor die naar Turkije reisde. Hij zou toen gezegd hebben dat hij naar Syrië wilde voor hulpverlening.De autoriteiten in Koeweit onderzoeken wat Mohammed Emwazi deed, waar hij ging en wie hij ontmoette tijdens een bezoek aan het land in 2010. (KVDA)