De vroegere president van Egypte, Hosni Moebarak, is vrijgesproken in een zaak van corruptie. Toch blijft Moebarak voorlopig in de cel, zo heeft de Amerikaanse nieuwszender CNN op gezag van de Syrische staatstelevisie bericht.

Volgens de Arabische nieuwszender al-Jazeera heeft justitie de zaak laten vallen waarin Moebarak er van verdacht werd geld voor het jaarlijkse onderhoud van zijn paleizen naar zichzelf en zijn familie te hebben doorgesluisd.

Binnen 24 uur op vrije voeten

De vroegere machthebber kon de gevangenis alsnog niet verlaten omdat er nog een vierde corruptiezaak in onderzoek is. Zijn advocaat Farid al-Dibb zei dat hij in deze affaire in beroep zal gaan om de vrijlating van zijn cliënt te verkrijgen.

De raadsman wil zich daarbij baseren op het feit dat Moebarak omgerekend 450.000 euro heeft terugbetaald die hij volgens de aanklacht van het ministerie van Informatie onder de vorm van geschenken had gekregen. Mogelijk komt Moebarak dan binnen de 24 uur op vrije voeten.

Doden van betogers

Sinds april verkreeg de in februari 2011 afgezette president reeds voorwaardelijke vrijlating in twee andere zaken, één voor corruptie en de andere voor de dood van manifestanten in de opstand die tot zijn val leidde. In een eerste proces rond zijn betrokkenheid bij die moorden kreeg Moebarak in juni 2012 levenslang. Maar het Hof van Cassatie eiste een nieuw proces dat op 12 mei begon.

Moebarak werd op 12 april 2011 gearresteerd. (Belga/AVE)

De vroegere president van Egypte, Hosni Moebarak, is vrijgesproken in een zaak van corruptie. Toch blijft Moebarak voorlopig in de cel, zo heeft de Amerikaanse nieuwszender CNN op gezag van de Syrische staatstelevisie bericht. Volgens de Arabische nieuwszender al-Jazeera heeft justitie de zaak laten vallen waarin Moebarak er van verdacht werd geld voor het jaarlijkse onderhoud van zijn paleizen naar zichzelf en zijn familie te hebben doorgesluisd. Binnen 24 uur op vrije voetenDe vroegere machthebber kon de gevangenis alsnog niet verlaten omdat er nog een vierde corruptiezaak in onderzoek is. Zijn advocaat Farid al-Dibb zei dat hij in deze affaire in beroep zal gaan om de vrijlating van zijn cliënt te verkrijgen. De raadsman wil zich daarbij baseren op het feit dat Moebarak omgerekend 450.000 euro heeft terugbetaald die hij volgens de aanklacht van het ministerie van Informatie onder de vorm van geschenken had gekregen. Mogelijk komt Moebarak dan binnen de 24 uur op vrije voeten. Doden van betogersSinds april verkreeg de in februari 2011 afgezette president reeds voorwaardelijke vrijlating in twee andere zaken, één voor corruptie en de andere voor de dood van manifestanten in de opstand die tot zijn val leidde. In een eerste proces rond zijn betrokkenheid bij die moorden kreeg Moebarak in juni 2012 levenslang. Maar het Hof van Cassatie eiste een nieuw proces dat op 12 mei begon. Moebarak werd op 12 april 2011 gearresteerd. (Belga/AVE)