Mitt Romney geeft later donderdag een toespraak aan het Hinckley Institute of Politics van de universiteit van Utah. Delen van zijn speech zijn al uitgelekt in de Amerikaanse pers. Daaruit blijkt dat Romney zal waarschuwen dat het programma van Donald Trump een bedreiging voor de Republikeinse partij en voor het hele land is.

'Wat ik weet, is dat Trump een bedrieger is - a phony, a fraud,' luidt het volgens The Washington Post. 'Zijn beloftes zijn niet meer waard dan een diploma van Trump University. Hij houdt het Amerikaanse publiek voor sukkels.'

Ook zal Romney waarschuwen dat een Republikeinse nominatie voor Trump voor de feitelijke presidentsverkiezingen een vrijgeleide zou betekenen voor Hillary Clinton, die hoogstwaarschijnlijk de kandidaat van de Democraten wordt.

Anti Trump

Trump lijkt - na Super Tuesday meer dan ooit - op weg om de nominatie voor de Republikeinen in de wacht te slepen, en dat zorgt steeds meer voor ongerustheid binnen de partij. Sinds een week voert Romney, die in 2012 als Republikeinse kandidaat de presidentsverkiezingen verloor van Barack Obama, campagne tegen Trump. Zo zei hij al dat er wellicht 'een bom' in de belastingaangiften van Trump zit.

Vraag is of hetgeen een establishmentfiguur als Romney zegt, veel indruk maakt op de anti-establishmentkiezers van Trump.

Smeken

Trump zelf heeft via Twitter al gereageerd dat Romney 'een gefaalde kandidaat' is die 'geen advies moet geven over verkozen raken'. Ook beweert de steenrijke zakenman dat Romney hem vier jaar geleden smeekte om hem te steunen. (KVDA)

Mitt Romney geeft later donderdag een toespraak aan het Hinckley Institute of Politics van de universiteit van Utah. Delen van zijn speech zijn al uitgelekt in de Amerikaanse pers. Daaruit blijkt dat Romney zal waarschuwen dat het programma van Donald Trump een bedreiging voor de Republikeinse partij en voor het hele land is.'Wat ik weet, is dat Trump een bedrieger is - a phony, a fraud,' luidt het volgens The Washington Post. 'Zijn beloftes zijn niet meer waard dan een diploma van Trump University. Hij houdt het Amerikaanse publiek voor sukkels.'Ook zal Romney waarschuwen dat een Republikeinse nominatie voor Trump voor de feitelijke presidentsverkiezingen een vrijgeleide zou betekenen voor Hillary Clinton, die hoogstwaarschijnlijk de kandidaat van de Democraten wordt.Trump lijkt - na Super Tuesday meer dan ooit - op weg om de nominatie voor de Republikeinen in de wacht te slepen, en dat zorgt steeds meer voor ongerustheid binnen de partij. Sinds een week voert Romney, die in 2012 als Republikeinse kandidaat de presidentsverkiezingen verloor van Barack Obama, campagne tegen Trump. Zo zei hij al dat er wellicht 'een bom' in de belastingaangiften van Trump zit.Vraag is of hetgeen een establishmentfiguur als Romney zegt, veel indruk maakt op de anti-establishmentkiezers van Trump.Trump zelf heeft via Twitter al gereageerd dat Romney 'een gefaalde kandidaat' is die 'geen advies moet geven over verkozen raken'. Ook beweert de steenrijke zakenman dat Romney hem vier jaar geleden smeekte om hem te steunen. (KVDA)