Ted Cruz, de senator uit Texas, is de enige die miljardair Donald Trump in de Republikeinse voorverkiezingen nog kan verslaan. Mitt Romney zei dat zijn stem geen ondersteuning van Cruz betekent, maar in het kamp van de derde kandidaat, John Kasich, werd het stemadvies van Romney toch niet in vrolijkheid ontvangen. (Romney raadde kiezers eerder aan op Kasich te stemmen in Ohio).

In zijn verklaring waarom hij voor Cruz zal kiezen, liet Romney, die in 2012 het onderspit moest delven tegen Barack Obama, vooral weten waarom Trump géén goede kandidaat is.

"We zien een strijd tussen Trumpisme en Republikanisme", aldus Romney, "Door de welgemikte verklaringen van zijn leider wordt Trumpisme momenteel geassocieerd met racisme, misogynie, onverdraagzaamheid, xenofobie, vulgariteit en, sinds kort, bedreigingen en geweld. Ik heb een afkeer van elk van die eigenschappen".

(Belga/RR)

Ted Cruz, de senator uit Texas, is de enige die miljardair Donald Trump in de Republikeinse voorverkiezingen nog kan verslaan. Mitt Romney zei dat zijn stem geen ondersteuning van Cruz betekent, maar in het kamp van de derde kandidaat, John Kasich, werd het stemadvies van Romney toch niet in vrolijkheid ontvangen. (Romney raadde kiezers eerder aan op Kasich te stemmen in Ohio).In zijn verklaring waarom hij voor Cruz zal kiezen, liet Romney, die in 2012 het onderspit moest delven tegen Barack Obama, vooral weten waarom Trump géén goede kandidaat is."We zien een strijd tussen Trumpisme en Republikanisme", aldus Romney, "Door de welgemikte verklaringen van zijn leider wordt Trumpisme momenteel geassocieerd met racisme, misogynie, onverdraagzaamheid, xenofobie, vulgariteit en, sinds kort, bedreigingen en geweld. Ik heb een afkeer van elk van die eigenschappen".(Belga/RR)