De 64-jarige Romney is ex-gouverneur van Massachusetts. Hij stapte in 2008 ook in de race, maar diende in de Republikeinse voorverkiezingen het hoofd te buigen voor John McCain. Volgens opiniepeilingen zou hij deze keer goede kansen hebben. Hij zou ook het enthousiasme in het Republikeinse kamp voor de presidentiële stembusgang van 2012 kunnen aanzwengelen.

Romney kan bogen op zijn succes als zakenman en zo hameren op de economie. Dit kan een lonend thema zijn in het land dat nog aan het bekomen is van zijn ergste financiële crisis sinds de jaren dertig. De man zal zijn kandidatuur bekendmaken in een video op Facebook, gefilmd in een boerderij in New Hampshire, traditioneel een uiterst belangrijke staat in de voorverkiezingen.

Onder de voorlopige tegenstrevers binnen de Grand Ole Party zijn er ex-parlementsvoorzitter Newt Gingrich, ex-gouverneur van Minnesota Tim Pawlenty en de zwarte zakenman Herman Cain. In de peilingen liggen ze ver achter op Romney. (Belga)

De 64-jarige Romney is ex-gouverneur van Massachusetts. Hij stapte in 2008 ook in de race, maar diende in de Republikeinse voorverkiezingen het hoofd te buigen voor John McCain. Volgens opiniepeilingen zou hij deze keer goede kansen hebben. Hij zou ook het enthousiasme in het Republikeinse kamp voor de presidentiële stembusgang van 2012 kunnen aanzwengelen. Romney kan bogen op zijn succes als zakenman en zo hameren op de economie. Dit kan een lonend thema zijn in het land dat nog aan het bekomen is van zijn ergste financiële crisis sinds de jaren dertig. De man zal zijn kandidatuur bekendmaken in een video op Facebook, gefilmd in een boerderij in New Hampshire, traditioneel een uiterst belangrijke staat in de voorverkiezingen. Onder de voorlopige tegenstrevers binnen de Grand Ole Party zijn er ex-parlementsvoorzitter Newt Gingrich, ex-gouverneur van Minnesota Tim Pawlenty en de zwarte zakenman Herman Cain. In de peilingen liggen ze ver achter op Romney. (Belga)