Mitt Romney doet geen nieuwe gooi naar Amerikaans presidentschap

Mitt Romney © Reuters

Mitt Romney, de Republikein die bij de verkiezingen van 2012 werd verslagen door de Democraat Barack Obama, doet in 2016 geen nieuwe gooi naar het Amerikaans presidentschap.

De 67-jarige Romney heeft beslist, zo zegt hij in een verklaring, ‘dat het beter is om andere leiders in de partij de kans te geven om de volgende Republikeinse kandidaat te worden’.

Hij ging ook in 2008 voor de Republikeinse kandidatuur maar moest toen het onderspit delven tegen John McCain, die op zijn beurt verloor van Obama. Enkele weken geleden had Romney nog aangekondigd dat hij een nieuwe kandidatuur overwoog.

Kandidaten

Andere namen die mogelijk een gooi doen naar de Republikeinse kandidatuur, zijn voormalig gouverneur van Florida Jeb Bush, gouverneur van New Jersey Chris Christie en senator Rand Paul. Aan de zijde van de Democraten wordt verwacht dat voormalig minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton de voornaamste kandidaat wordt. Clinton ging ook in 2008 voor de Democratische kandidatuur, maar moest het toen afleggen tegen Obama.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content