Bij een treinongeval in het noorden van Italië zijn maandag minstens elf doden gevallen. Dat melden Italiaanse media. Er vielen ook een 25-tal gewonden.

De lokale passagierstrein verongelukte na een grondverzakking. Het ongeval gebeurde in een vallei nabij het wintersportoord van Merano, dicht bij de grens met Oostenrijk.

Volgens het Italiaanse persagentschap Ansa schoof de trein van een helling naast het spoor. Enkele bomen beletten dat het voertuig in een rivier terechtkwam.

Vele gewonden zijn er volgens Ansa ernstig aan toe. De spoorweg werd ingehuldigd in 2005 en wordt één van de meest moderne in Italië genoemd.

Bij een treinongeval in het noorden van Italië zijn maandag minstens elf doden gevallen. Dat melden Italiaanse media. Er vielen ook een 25-tal gewonden.De lokale passagierstrein verongelukte na een grondverzakking. Het ongeval gebeurde in een vallei nabij het wintersportoord van Merano, dicht bij de grens met Oostenrijk.Volgens het Italiaanse persagentschap Ansa schoof de trein van een helling naast het spoor. Enkele bomen beletten dat het voertuig in een rivier terechtkwam. Vele gewonden zijn er volgens Ansa ernstig aan toe. De spoorweg werd ingehuldigd in 2005 en wordt één van de meest moderne in Italië genoemd.