"Een soldaat van de Nationale Garde is dood - een wonde door een kogel in het hart", schreef Avakov op zijn Twitter-account. Een woordvoerster van de Nationale Garde, Svitlana Pavlovska, verduidelijkte dat de man overleed op de operatietafel.

Eerder had burgemeester Vitali Klitsjko van Kiev al aan een televisiezender gezegd dat er berichten waren over doden. Er vielen ook honderd gewonden bij de veiligheidstroepen tijdens de rellen voor het parlement. Daar is maandag in eerste lezing een grondwetswijziging gestemd waardoor het oosten van het land meer autonomie krijgt.

Enkele honderden militanten van de nationalistische partij Svoboda verzamelden zich al in de ochtend om tegen de hervorming te protesteren. De extreemrechtse beweging Pravy Sektor verklaarde het verkeer in de straat voor het parlement te hebben geblokkeerd. Avakov beschuldigde eerder al Svoboda-militanten ervan "verschillende springtuigen" naar de ordediensten te hebben gegooid. (Belga/NSK)

"Een soldaat van de Nationale Garde is dood - een wonde door een kogel in het hart", schreef Avakov op zijn Twitter-account. Een woordvoerster van de Nationale Garde, Svitlana Pavlovska, verduidelijkte dat de man overleed op de operatietafel.Eerder had burgemeester Vitali Klitsjko van Kiev al aan een televisiezender gezegd dat er berichten waren over doden. Er vielen ook honderd gewonden bij de veiligheidstroepen tijdens de rellen voor het parlement. Daar is maandag in eerste lezing een grondwetswijziging gestemd waardoor het oosten van het land meer autonomie krijgt.Enkele honderden militanten van de nationalistische partij Svoboda verzamelden zich al in de ochtend om tegen de hervorming te protesteren. De extreemrechtse beweging Pravy Sektor verklaarde het verkeer in de straat voor het parlement te hebben geblokkeerd. Avakov beschuldigde eerder al Svoboda-militanten ervan "verschillende springtuigen" naar de ordediensten te hebben gegooid. (Belga/NSK)