Het ministerie van Binnenlandse Zaken en de brandweer hadden woensagavond meegedeeld dat de lichamen van een 85-jarige vrouw en een nog niet geïdentificeerde man op de plaats van de ramp werden aangetroffen. Kort daarna werd nog een derde dodelijk slachtoffer gevonden. Lokale media spraken daarnaast ook over acht gewonden, onder wie één iemand die er ernstig aan toe is. 'Het lijkt erop dat er sprake was van een gasontploffing', zegt burgemeester José Luis Martínez-Almeida nog over de oorzaak van de explosie.

De ontploffing deed zich woensdag rond 15.00 uur voor in een gebouw in de Calle de Toledo, op ongeveer 700 meter van de Plaza Mayor. De Spaanse omroep RTVE spreekt van een 'zeer krachtige' ontploffing. De ontploffing was kilometers verderop nog hoorbaar. Op beelden op sociaalnetwerksites is te zien dat er tot ver in de omtrek puin op straat ligt. De gevel van het zes verdiepingen tellende gebouw is zo goed al volledig weggeblazen. Het pand werd door priesters gebruikt als woning en als kantoorgebouw, zo melden de Spaanse media nog.

Vlak bij het getroffen gebouw bevindt zich een rusthuis. De bewoners worden uit voorzorg geëvacueerd naar een nabijgelegen hotel. Geen enkele rusthuisbewoner zou gewond zijn geraakt. Ook andere gebouwen in de buurt zijn ontruimd.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en de brandweer hadden woensagavond meegedeeld dat de lichamen van een 85-jarige vrouw en een nog niet geïdentificeerde man op de plaats van de ramp werden aangetroffen. Kort daarna werd nog een derde dodelijk slachtoffer gevonden. Lokale media spraken daarnaast ook over acht gewonden, onder wie één iemand die er ernstig aan toe is. 'Het lijkt erop dat er sprake was van een gasontploffing', zegt burgemeester José Luis Martínez-Almeida nog over de oorzaak van de explosie. De ontploffing deed zich woensdag rond 15.00 uur voor in een gebouw in de Calle de Toledo, op ongeveer 700 meter van de Plaza Mayor. De Spaanse omroep RTVE spreekt van een 'zeer krachtige' ontploffing. De ontploffing was kilometers verderop nog hoorbaar. Op beelden op sociaalnetwerksites is te zien dat er tot ver in de omtrek puin op straat ligt. De gevel van het zes verdiepingen tellende gebouw is zo goed al volledig weggeblazen. Het pand werd door priesters gebruikt als woning en als kantoorgebouw, zo melden de Spaanse media nog. Vlak bij het getroffen gebouw bevindt zich een rusthuis. De bewoners worden uit voorzorg geëvacueerd naar een nabijgelegen hotel. Geen enkele rusthuisbewoner zou gewond zijn geraakt. Ook andere gebouwen in de buurt zijn ontruimd.