In totaal waren 24 mijnwerkers betrokken bij het ongeval in de mijn nabij de stad Chongqing nadat het gaslek vrijdag ontstond. Deze ochtend zijn volgens reddingsdiensten één overlevende en achttien slachtoffers gevonden. Het ongeval vond plaats terwijl arbeiders ondergrondse mijnbouwapparatuur aan het ontmantelen waren, aldus de staatsomroep. De mijn was de afgelopen twee maanden gesloten.

Slechte staat van dienst

Een eerder ongeval bij de mijn heeft in 2013 het leven gekost aan drie mensen. Mijnongevallen komen veel voor in China, waar de industrie een slechte staat van dienst heeft op het gebied van veiligheid en de voorschriften vaak slecht worden gehandhaafd.

Zestien arbeiders werden in september gedood in een andere mijn aan de rand van Chongqing nadat een lopende band in brand vloog en er gevaarlijke hoeveelheden koolmonoxide vrijkwamen.

In totaal waren 24 mijnwerkers betrokken bij het ongeval in de mijn nabij de stad Chongqing nadat het gaslek vrijdag ontstond. Deze ochtend zijn volgens reddingsdiensten één overlevende en achttien slachtoffers gevonden. Het ongeval vond plaats terwijl arbeiders ondergrondse mijnbouwapparatuur aan het ontmantelen waren, aldus de staatsomroep. De mijn was de afgelopen twee maanden gesloten.Een eerder ongeval bij de mijn heeft in 2013 het leven gekost aan drie mensen. Mijnongevallen komen veel voor in China, waar de industrie een slechte staat van dienst heeft op het gebied van veiligheid en de voorschriften vaak slecht worden gehandhaafd.Zestien arbeiders werden in september gedood in een andere mijn aan de rand van Chongqing nadat een lopende band in brand vloog en er gevaarlijke hoeveelheden koolmonoxide vrijkwamen.