De slachtoffers vielen tijdens Astroworld, een festival van de Amerikaanse rapper Travis Scott. Er zijn ook honderden gewonden geteld, van wie er verschillende naar het ziekenhuis moesten worden gebracht. Er waren zowat 50.000 toeschouwers aanwezig.

Volgens de autoriteiten begon de menigte rond 21.15 uur richting podium te drummen. Mensen raakten daardoor gewond en sommigen verloren het bewustzijn, aldus brandweerchef Sam Pena. 'Dat bracht nog meer paniek teweeg.'

Wat het gedrang heeft veroorzaakt, is niet duidelijk. De politie onderzoekt de zaak. Eerder op de dag waren er volgens de politie al problemen geweest met jongeren aan de ingang, maar dat incident zou geen verband houden met de overlijdens later op de avond.

De slachtoffers vielen tijdens Astroworld, een festival van de Amerikaanse rapper Travis Scott. Er zijn ook honderden gewonden geteld, van wie er verschillende naar het ziekenhuis moesten worden gebracht. Er waren zowat 50.000 toeschouwers aanwezig.Volgens de autoriteiten begon de menigte rond 21.15 uur richting podium te drummen. Mensen raakten daardoor gewond en sommigen verloren het bewustzijn, aldus brandweerchef Sam Pena. 'Dat bracht nog meer paniek teweeg.'Wat het gedrang heeft veroorzaakt, is niet duidelijk. De politie onderzoekt de zaak. Eerder op de dag waren er volgens de politie al problemen geweest met jongeren aan de ingang, maar dat incident zou geen verband houden met de overlijdens later op de avond.