Minstens acht buitenlanders onder doden Moskou

© Denis Sinyakov/Reuters

Er zijn voorlopig geen indicaties dat Belgen slachtoffer zijn geworden van de aanslag.

Onder de 35 mensen die maandag omkwamen bij de zelfmoordaanslag op de Moskouse luchthaven Domodedovo zijn minstens acht buitenlanders. Er zijn voorlopig geen indicaties dat Belgen slachtoffer zijn geworden van de aanslag.
Volgens het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zijn de buitenlandse slachtoffers drie Tadzjieken, een Brit, een Duitser, een Kirgies, een Oekraïner en een Oezbeek. Het Bulgaarse ministerie van Buitenlandse Zaken meldt echter dat ook een Bulgaar omkwam.

Bij de aanslag vielen ook meer dan 100 gewonden, onder wie zeker negen buitenlanders. Zij zijn overgebracht naar ziekenhuizen in en rond Moskou. De meesten liepen fragmentatiewonden, breuken en kneuzingen op.

Kort voor de aanslag op Domodedovo was er ook een vlucht van Brussels Airlines met 88 passagiers geland, maar Buitenlandse Zaken heeft voorlopig geen weet van Belgische slachtoffers.

Kamikaze
De Russische president Dmitri Medvedev heeft gezworen om de schuldigen van de aanslag op te sporen en te straffen. Hij zei ook dat de veiligheidsregels op de luchthaven duidelijk zijn geschonden en dat de directie zich zal moeten verantwoorden.

Vermoedelijk zitten rebellen uit de noordelijke Kaukasus achter de aanslag. Een niet nader genoemde politiebron zei volgens AFP dat de aanslag waarschijnlijk werd gepleegd door een vrouwelijke kamikaze en een handlanger. “Het valt niet uit te sluiten dat ze de bedoeling hadden het springtuig in de zaal achter te laten, en dat de ontploffing per ongeluk gebeurde.”

Ook de dodelijke aanslag op de metro van Moskou op 29 maart vorig jaar was het werk van twee vrouwelijke zelfmoordenaars.

Beelden van de aanslag gemaakt door bewakingscamera:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content