Minstens 89 pelgrims zijn zondag om het leven gekomen en 100 anderen gewond geraakt toen paniek uitbrak aan een hindoetempel in de Centraal-Indiase staat Madhya Pradesh en mensen vertrappeld werden. Dat meldt de politie. Onder de dodelijke slachtoffers bevinden zich 17 kinderen en 30 vrouwen. Tien mensen zouden nog in kritieke toestand verkeren.

De massapaniek brak uit op een brug, die naar de Ratangarh-tempel leidt. Volgens de zender NDTV hadden zich zondag rond de tempel zowat een half miljoen gelovigen verzameld om het hindoeïstische feest Dussehra te vieren.

Getuigen hebben aan de zender verklaard dat er paniek uitbrak toen een groep mensen de wachttijd om de brug over te steken wilde inkorten door het gerucht te verspreiden dat de brug op het punt stond in te storten. (Belga/MI)

Minstens 89 pelgrims zijn zondag om het leven gekomen en 100 anderen gewond geraakt toen paniek uitbrak aan een hindoetempel in de Centraal-Indiase staat Madhya Pradesh en mensen vertrappeld werden. Dat meldt de politie. Onder de dodelijke slachtoffers bevinden zich 17 kinderen en 30 vrouwen. Tien mensen zouden nog in kritieke toestand verkeren.De massapaniek brak uit op een brug, die naar de Ratangarh-tempel leidt. Volgens de zender NDTV hadden zich zondag rond de tempel zowat een half miljoen gelovigen verzameld om het hindoeïstische feest Dussehra te vieren.Getuigen hebben aan de zender verklaard dat er paniek uitbrak toen een groep mensen de wachttijd om de brug over te steken wilde inkorten door het gerucht te verspreiden dat de brug op het punt stond in te storten. (Belga/MI)