In de Afghaanse hoofdstad Kaboel is woensdagochtend in een diplomatieke wijk een autobom ontploft. Dat meldt het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. Het Afghaanse ministerie van Volksgezondheid heeft bevestigd dat de aanslag aan minstens tachtig mensen het leven gekost. Er zijn ook meer dan driehonderd gewonden. De balans kan nog oplopen.

De ontploffing vond plaats bij het Sanbakplein, in de buurt van verschillende ministeries, het NAVO-hoofdkwartier en buitenlandse ambassades, waaronder die van Duitsland, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.

Op het moment van de explosie (08.30 uur plaatselijke tijd), waren duizenden mensen onderweg naar hun werk.

Een woordvoerder van de islamistische taliban heeft woensdag tegenover de Arabische nieuwszender gezegd dat deze islamistische terreurgroep niet verantwoordelijk is voor het bloedbad in Kaboel.

Duitsers stellen uitzettingen uit

Een voor woensdag in Duitsland geplande groepsuitzetting van afgewezen Afghaanse asielzoekers is ondertussen geannuleerd.

DIn het verleden mochten afgewezen Afghaanse asielzoekers in Duitsland blijven wegens de onveiligheid in hun geboorteland. Vorig jaar nam Berlijn echter de omstreden beslissing om delen van Afghanistan als veilig aan te duiden. Sindsdien worden er regelmatig zogenaamde "groepsdeportaties" gehouden. De voor woensdag geplande uitzetting werd geannuleerd omdat de lokale ambassade nu "belangrijkere dingen heeft te doen" dan afgewezen asielzoekers te ontvangen.

In de Afghaanse hoofdstad Kaboel is woensdagochtend in een diplomatieke wijk een autobom ontploft. Dat meldt het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. Het Afghaanse ministerie van Volksgezondheid heeft bevestigd dat de aanslag aan minstens tachtig mensen het leven gekost. Er zijn ook meer dan driehonderd gewonden. De balans kan nog oplopen.De ontploffing vond plaats bij het Sanbakplein, in de buurt van verschillende ministeries, het NAVO-hoofdkwartier en buitenlandse ambassades, waaronder die van Duitsland, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Op het moment van de explosie (08.30 uur plaatselijke tijd), waren duizenden mensen onderweg naar hun werk. Een woordvoerder van de islamistische taliban heeft woensdag tegenover de Arabische nieuwszender gezegd dat deze islamistische terreurgroep niet verantwoordelijk is voor het bloedbad in Kaboel.Een voor woensdag in Duitsland geplande groepsuitzetting van afgewezen Afghaanse asielzoekers is ondertussen geannuleerd.DIn het verleden mochten afgewezen Afghaanse asielzoekers in Duitsland blijven wegens de onveiligheid in hun geboorteland. Vorig jaar nam Berlijn echter de omstreden beslissing om delen van Afghanistan als veilig aan te duiden. Sindsdien worden er regelmatig zogenaamde "groepsdeportaties" gehouden. De voor woensdag geplande uitzetting werd geannuleerd omdat de lokale ambassade nu "belangrijkere dingen heeft te doen" dan afgewezen asielzoekers te ontvangen.