Een eerdere balans maakte melding van een twintigtal doden. Bij de bomexplosie in de provincie Baloetsjistan raakten ook minstens 120 personen gewond. De aanslag volgde amper enkele uren nadat bij de ontploffing van een bermbom in de stad Bannu, in de provincie Khyber-Pakhtunkhwa, vijf doden vielen. Ook die aanval was gericht tegen een politieke bijeenkomst.

De parlementsverkiezingen van dit jaar worden gehouden op 25 juli.

De aanslag in Mastung werd gepleegd door een zelfmoordterrorist en is de dodelijkste aanval van dit jaar in Pakistan, meldt politiechef Khurram Rashid. Onder de slachtoffers bevindt zich een kandidaat voor de provinciale verkiezingen.

Terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heeft de bloedige zelfmoordaanslag intussen opgeëist. In een communiqué dat door propagandakanaal Amaq werd gepubliceerd, pocht IS dat de aanslag 'bijna 80 doden maakte, onder wie een verantwoordelijke van de Pakistaanse inlichtingendiensten' en tientallen mensen heeft verwond.

De regio rond Mastung geldt als een bolwerk van de terreurgroep Islamitische Staat (IS). Daarnaast zijn in de grootste en meest opstandige provincie van het land nog heel wat andere terreurbewegingen actief.

Enkele dagen geleden werd ook Pesjawar, in het noordwesten van Pakistan, al opgeschrikt door een zelfmoordaanslag op een verkiezingsbijeenkomst. Die aanval werd nadien door militanten van de taliban opgeëist.

De Pakistaanse veiligheidsdiensten hadden op voorhand gewaarschuwd dat verkiezingsbijeenkomsten het doelwit zouden zijn van de taliban en terreurgroep Islamitische Staat (IS). Bij de vorige verkiezingen, in 2013, werden honderden leden en aanhangers van vooral liberale partijen gedood door de taliban.

De parlementsverkiezingen van dit jaar worden gehouden op 25 juli.

Een eerdere balans maakte melding van een twintigtal doden. Bij de bomexplosie in de provincie Baloetsjistan raakten ook minstens 120 personen gewond. De aanslag volgde amper enkele uren nadat bij de ontploffing van een bermbom in de stad Bannu, in de provincie Khyber-Pakhtunkhwa, vijf doden vielen. Ook die aanval was gericht tegen een politieke bijeenkomst.De aanslag in Mastung werd gepleegd door een zelfmoordterrorist en is de dodelijkste aanval van dit jaar in Pakistan, meldt politiechef Khurram Rashid. Onder de slachtoffers bevindt zich een kandidaat voor de provinciale verkiezingen.Terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heeft de bloedige zelfmoordaanslag intussen opgeëist. In een communiqué dat door propagandakanaal Amaq werd gepubliceerd, pocht IS dat de aanslag 'bijna 80 doden maakte, onder wie een verantwoordelijke van de Pakistaanse inlichtingendiensten' en tientallen mensen heeft verwond.De regio rond Mastung geldt als een bolwerk van de terreurgroep Islamitische Staat (IS). Daarnaast zijn in de grootste en meest opstandige provincie van het land nog heel wat andere terreurbewegingen actief. Enkele dagen geleden werd ook Pesjawar, in het noordwesten van Pakistan, al opgeschrikt door een zelfmoordaanslag op een verkiezingsbijeenkomst. Die aanval werd nadien door militanten van de taliban opgeëist.De Pakistaanse veiligheidsdiensten hadden op voorhand gewaarschuwd dat verkiezingsbijeenkomsten het doelwit zouden zijn van de taliban en terreurgroep Islamitische Staat (IS). Bij de vorige verkiezingen, in 2013, werden honderden leden en aanhangers van vooral liberale partijen gedood door de taliban.De parlementsverkiezingen van dit jaar worden gehouden op 25 juli.