Ook de vismarkt zou zijn gebombardeerd. Over de precieze omstandigheden van de aanval tast het Rode Kruis in het duister.

In het straatarme Jemen woedt al sinds 2015 een bloedige burgeroorlog, die aan meer dan 10.000 mensen het leven heeft gekost en 22 miljoen inwoners van noodhulp afhankelijk maakt. De regeringstroepen kunnen rekenen op luchtsteun van een door Saoedi-Arabië geleide coalitie, terwijl de sjiïtische Houthi-rebellen steun krijgen van diens aartsvijand Iran.

Hodeida is in handen van de rebellen en dus wordt Saoedi-Arabië met de vinger gewezen voor de bombardementen, maar dat land ontkent.

Ook de vismarkt zou zijn gebombardeerd. Over de precieze omstandigheden van de aanval tast het Rode Kruis in het duister. In het straatarme Jemen woedt al sinds 2015 een bloedige burgeroorlog, die aan meer dan 10.000 mensen het leven heeft gekost en 22 miljoen inwoners van noodhulp afhankelijk maakt. De regeringstroepen kunnen rekenen op luchtsteun van een door Saoedi-Arabië geleide coalitie, terwijl de sjiïtische Houthi-rebellen steun krijgen van diens aartsvijand Iran. Hodeida is in handen van de rebellen en dus wordt Saoedi-Arabië met de vinger gewezen voor de bombardementen, maar dat land ontkent.