De ravage. © Reuters

288 doden en 900 gewonden bij treinongeval in India

De dodentol van het treinongeval in het oosten van India blijft stijgen. Minstens 288 mensen zijn om het leven gekomen.

Dat heeft Sudhanshu Sarangi, directeur-generaal van de brandweerdiensten van de deelstaat Odisha, zaterdag gemeld aan het Franse persagentschap AFP. Ongeveer 900 mensen zijn gewond geraakt.

Het ongeval gebeurde vrijdagavond omstreeks 19.00 uur lokale tijd (15.30 uur Belgische tijd) in buurt van de stad Balasore, gelegen in de deelstaat Odisha, op ongeveer 200 kilometer van Bhubaneswar. Twee passagierstreinen en een goederentrein waren betrokken. Tien tot twaalf rijtuigen van een passagierstrein, de Coromandel Express, ontspoorden volgens een woordvoerder van het ministerie van Transport na een botsing met een goederentrein. De rijtuigen zouden op een ander spoor zijn beland. Een andere trein zou vervolgens tegen die rijtuigen zijn gebotst en zelf ook deels zijn ontspoord. 

De eerste reddingswerkzaamheden vonden plaats in het donker.

De dodentol stijgt steeds verder, omdat er veel ernstig gewonden zijn, meldt de brandweer van de deelstaat Odisha. Veel passagiers zitten vermoedelijk nog vast onder stapels schroot.

De Indiase premier Narendra Modi heeft via Twitter laten weten dat zijn gedachten uitgaan naar de betrokken families. Volgens hem wordt ‘alle mogelijke hulp’ gegeven aan de slachtoffers. De regering zal geld uitkeren aan de gewonden en nabestaanden. Minister van Spoorwegen Ashwini Vaishnaw heeft gezegd dat hij onderweg was naar de plaats van het ongeval. Hij heeft een onderzoek gelast om de oorzaak van het ongeval te achterhalen.

Partner Content