Minstens 42 doden bij vier aanslagen in Pakistan

Bloedige vrijdag in Pakistan: bij drie bomaanslagen in het noordwesten en zuiden van het land, en een schietpartij in Karachi, zijn minstens 42 mensen gedood en 97 anderen gewond geraakt.

Vrijdagavond (plaatselijke tijd) schoten mannen op motorfietsen op politieagenten in de miljoenenstad Karachi in het zuiden van Pakistan. Vier politiemannen werden gedood en een vijfde raakte gewond, zei een plaatselijke functionaris.

Over de daders zijn er nog geen aanwijzingen. Luttele uren daarvoor waren twee bommen kort na elkaar ontploft op een drukke markt in de stad Parachinar, in het stammengebied in het noordwesten van Pakistan. Een functionaris van het stadsbestuur, Mussarat Hussain, sprak van minstens 25 doden en 80 gewonden.

Een parlementslid uit de regio, Ali Hussain, zei dat de bommen kort na het einde van een sjiitische processie afgingen. Volgens de krant Dawn ontploften ze bij een bushalte. Ze troffen vooral mensen die ter gelegenheid van het einde van de ramadan naar familie wilden reizen. Wie achter de aanslag zit, is nog onduidelijk.

Parachinar ligt in Kurram, een gebied aan de grens met Afghanistan waar een meerderheid van sjiieten woont die vaak het doelwit zijn van aanslagen door soennitische extremisten. Vrijdagmorgen waren bij een aanslag met een bomauto in de provincie Beloetsjistan, in het zuiden van Pakistan, al dertien doden en zestien gewonden gevallen. De bom ontplofte tussen een school en een politiebureau. De aanslag werd opgeëist door Jamaat ul-Ahrar.

Partner Content