Dat zegt een verantwoordelijke van de brandweer.

Het gaat om passagiers van de bus en de bestuurder van de vrachtwagen. De bus en de vrachtwagen zijn frontaal gebotst in een bocht. Daarop zou een hevige brand ontstaan zijn. Het ging om een bus senioren uit de buurt die een daguitstap zouden maken.

Acht mensen konden zichzelf uit de brandende bus bevrijden. Over hun gezondheidstoestand is nog niets geweten.

Volgens de Franse radiozender Europe 1 gebeurde het ongeval om 07.30 uur. Een zestigtal brandweermannen zijn ter plaatse.

President François Hollande heeft het op Twitter over een 'vreselijke tragedie'.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve en staatssecretaris van Mobiliteit Alain Vidalies zijn op weg naar de plek van het ongeval.

Volgens Franse media gaat het om het ergste verkeersongeluk in Frankrijk sinds 1982.

(Belga/JH)

Dat zegt een verantwoordelijke van de brandweer. Het gaat om passagiers van de bus en de bestuurder van de vrachtwagen. De bus en de vrachtwagen zijn frontaal gebotst in een bocht. Daarop zou een hevige brand ontstaan zijn. Het ging om een bus senioren uit de buurt die een daguitstap zouden maken.Acht mensen konden zichzelf uit de brandende bus bevrijden. Over hun gezondheidstoestand is nog niets geweten. Volgens de Franse radiozender Europe 1 gebeurde het ongeval om 07.30 uur. Een zestigtal brandweermannen zijn ter plaatse. President François Hollande heeft het op Twitter over een 'vreselijke tragedie'.De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve en staatssecretaris van Mobiliteit Alain Vidalies zijn op weg naar de plek van het ongeval. Volgens Franse media gaat het om het ergste verkeersongeluk in Frankrijk sinds 1982. (Belga/JH)