Dat heeft de gouverneur van de provincie Kirkoek, Rakan Said, bekendgemaakt.

De massagraven werden gevonden in al-Bakara, in de buurt van de stad Hawija. Volgens Said werden er 'minstens 400 slachtoffers' geëxecuteerd door IS-strijders. Hij roept de Iraakse regering en Verenigde Naties op om de graven te inspecteren en de lichamen te identificeren.

Iraakse troepen heroverden begin oktober Hawija op IS. Het was een van de laatste grote steden in Irak onder controle van de terreurgroep, die nu bijna uitsluitend gebied in het westen van het land aan de Syrische grens in bezit heeft. Aan de overkant van de grens, in het oosten van Syrië, heroverde IS zondag dan weer de strategisch belangrijke stad Abu Kamal.

Volgens de BBC bleek vorig jaar uit een overzicht dat 5200 tot 15.000 lichamen werden teruggevonden in massagraven verspreid over 72 plaatsen die ooit onder de controle stonden van IS.

Dat heeft de gouverneur van de provincie Kirkoek, Rakan Said, bekendgemaakt.De massagraven werden gevonden in al-Bakara, in de buurt van de stad Hawija. Volgens Said werden er 'minstens 400 slachtoffers' geëxecuteerd door IS-strijders. Hij roept de Iraakse regering en Verenigde Naties op om de graven te inspecteren en de lichamen te identificeren. Iraakse troepen heroverden begin oktober Hawija op IS. Het was een van de laatste grote steden in Irak onder controle van de terreurgroep, die nu bijna uitsluitend gebied in het westen van het land aan de Syrische grens in bezit heeft. Aan de overkant van de grens, in het oosten van Syrië, heroverde IS zondag dan weer de strategisch belangrijke stad Abu Kamal. Volgens de BBC bleek vorig jaar uit een overzicht dat 5200 tot 15.000 lichamen werden teruggevonden in massagraven verspreid over 72 plaatsen die ooit onder de controle stonden van IS.