Minstens 39 doden bij schietpartij in Mexico

De politie schermde de plaats van de schietpartij af © EPA

Bij gevechten tussen de politie en gewapende mannen zijn in Tanhuato, in het westen van Mexico, minstens 39 mensen omgekomen: 37 vermoedelijke criminelen en 2 federale agenten.

Dat heeft een woordvoerder van de overheid gemeld. Andere bronnen gewagen van 43 doden.

De politie had, volgens de politiewoordvoerder, een verdachte bestelwagen opgemerkt, maar agenten die wilden benaderen werd meteen het vuur geopend. “Mogelijk ging het om een hinderlaag. “

Tanhuato, een stad met 15.000 inwoners in de staat Michoacán, is wel vaker het decor van geweld. De stad ligt naast de stad Yurecuaro, waar vorige week nog een linkse kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen vermoord werd tijdens een verkiezingsbijeenkomst.

Drugs?

In de naburige staat Jalisco wordt dan weer een hevige strijd gevoerd tegen het drugskartel Jalisco Nueva Generacion, dat al verschillende spectaculaire aanslagen pleegde tegen de autoriteiten. Het kartel wordt door de VS en Mexico beschouwd als één van de machtigste van het moment.

Het is niet duidelijk of het drugskartel achter de aanval zit, maar de politie vermoedt van wel. De plaats van de schietpartij is verzegeld.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content