Bij twee aanslagen toegeschreven aan al-Qaida (op het Arabisch Schiereiland, AQAP) zijn in Jemen zeker 33 doden gevallen. De aanslagen maakten na amper twee dagen al een einde aan de wapenstilstand in Zuid-Jemen tussen soennitische milities en sjiitische opstandelingen.

Minstens vijftien mensen, onder wie kinderen, kwamen om bij een zelfmoordaanslag met een bomauto gericht tegen een versperring in handen van sjiitische Huthi-rebellen. De aanslag, waarbij ook een twintigtal gewonden viel, vond plaats in Radha, in de provincie Baida, waar door soennitische stammen gesteunde al-Qaidastrijders het opnemen tegen sjiitische opstandelingen.

Volgens de nieuwssite al-Masdar Online waren eerder, in de nacht van zondag op maandag, reeds twintig Huthi-strijders omgekomen bij een aanslag op dezelfde plaats. De Huthi's zetten daarop de tegenaanval in en zijn de noordwestelijke regio Kifa, een verondersteld al-Qaidabolwerk, beginnen belegeren. (Belga/AVE)

Bij twee aanslagen toegeschreven aan al-Qaida (op het Arabisch Schiereiland, AQAP) zijn in Jemen zeker 33 doden gevallen. De aanslagen maakten na amper twee dagen al een einde aan de wapenstilstand in Zuid-Jemen tussen soennitische milities en sjiitische opstandelingen.Minstens vijftien mensen, onder wie kinderen, kwamen om bij een zelfmoordaanslag met een bomauto gericht tegen een versperring in handen van sjiitische Huthi-rebellen. De aanslag, waarbij ook een twintigtal gewonden viel, vond plaats in Radha, in de provincie Baida, waar door soennitische stammen gesteunde al-Qaidastrijders het opnemen tegen sjiitische opstandelingen. Volgens de nieuwssite al-Masdar Online waren eerder, in de nacht van zondag op maandag, reeds twintig Huthi-strijders omgekomen bij een aanslag op dezelfde plaats. De Huthi's zetten daarop de tegenaanval in en zijn de noordwestelijke regio Kifa, een verondersteld al-Qaidabolwerk, beginnen belegeren. (Belga/AVE)