Minstens 28 vluchtelingen verdronken voor Griekse kust

Bootvluchtelingen voor de Griekse kust © Reuters

Voor het Griekse eiland Farmakonisi zijn minstens 28 vluchtelingen verdronken. Onder de slachtoffers bevinden zich naar verluidt ook heel wat kinderen.

Voor het Griekse eiland Farmakonisi, op zo’n 15 kilometer van de Turkse kust, zijn minstens 28 vluchtelingen verdronken. Dat gebeurde na de schipbreuk van hun boot, met aan boord een honderdtal migranten, zo meldt het Griekse nieuwsagentschap ANA.

De kustwacht slaagde erin om 68 passagiers te redden, 29 anderen bereikten op eigen kracht, al zwemmend, de kust. De reddingsdiensten blijven inmiddels lichamen van verdronken opvarenden uit het water en uit de gekapseisde boot halen. Onder de slachtoffers bevinden zich naar verluidt ook heel wat kinderen.

310.000 vluchtelingen in Griekenland

De zoektocht zaterdag naar vijf vermiste personen in de buurt van het eiland Samos, onder wie vier kinderen, is intussen zonder resultaat gebleven.

Sinds begin dit jaar kwamen volgens de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) al meer dan 2.700 vluchtelingen om het leven op de Middellandse Zee. In totaal zouden ongeveer 430.000 mensen de oversteek hebben gemaakt in de hoop op een beter leven in Europa. Zowat 310.000 van hen kwamen toe in Griekenland, waar de massale toestroom van vluchtelingen voor heel wat problemen zorgt. (Belga/AVE)

Partner Content