De vermoedelijke autobom ging af in de regeringswijk Cankaya voor een gebouw van de luchtmacht, niet ver van het parlement. Het Turkse leger heeft in een communiqué bevestigd dat militaire voertuigen doelwit van de aanslag waren. Volgens het Turkse leger werden - soldaten vervoerende - voertuigen voorwerp van een "terreuraanslag" toen ze omstreeks 17.30 uur Belgische tijd voor een verkeerslicht stonden te wachten. Het leger bevestigde ook dat er onder de dodelijke slachtoffers minstens 5 soldaten zijn.

Op televisiebeelden waren een grote vuurhaard en talrijke ziekenwagens te zien. Boven Ankara steeg een rookwolk op.

Minister van Justitie Bekir Bozdag heeft in een serie tweets de "terreuraanval" in Ankara veroordeeld. Volgens CNN Türk heeft premier Ahmet Davutoglu omwille van de gebeurtenissen zijn afreis naar de Europese Top in Brussel afgelast. Tot nu toe heeft niemand iets opgeëist.

Erdogan wil terugslaan

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft beloofd terug te slaan. Terreuraanslagen bekrachtigen alleen maar de Turkse vastberadenheid om "meerdere keren" terug te slaan tegen degene die de Turkse veiligheid in binnen- en buitenland bedreigen, aldus een verklaring van het Turkse staatshoofd.

"Wij zullen elke dag onze strijd voeren met grotere vastberadenheid tegen de marionetten die geen morele of humanitaire grenzen kennen, die deze aanvallen uitvoeren, en (tegen) de machten achter hen", zo verluidde.

"Turkije zal niet aarzelen om terug te grijpen naar zijn legitiem recht op zelfverdediging wanneer dan ook, overal en in elke situatie", dreigde Erdogan. "Zij die denken ons land en ons volk van zijn doelstellingen te verwijderen door terreurgroepen te gebruiken zullen zien dat zij zich vergissen".

"Turkije, dat in zijn lange geschiedenis vele treurige ervaringen heeft gekend, zal met de hulp van God ook deze aanval te boven komen", meende hij. De president sprak ook zijn medeleven uit aan het adres van de familieleden van de slachtoffers. (Belga/TE)

De vermoedelijke autobom ging af in de regeringswijk Cankaya voor een gebouw van de luchtmacht, niet ver van het parlement. Het Turkse leger heeft in een communiqué bevestigd dat militaire voertuigen doelwit van de aanslag waren. Volgens het Turkse leger werden - soldaten vervoerende - voertuigen voorwerp van een "terreuraanslag" toen ze omstreeks 17.30 uur Belgische tijd voor een verkeerslicht stonden te wachten. Het leger bevestigde ook dat er onder de dodelijke slachtoffers minstens 5 soldaten zijn. Op televisiebeelden waren een grote vuurhaard en talrijke ziekenwagens te zien. Boven Ankara steeg een rookwolk op. Minister van Justitie Bekir Bozdag heeft in een serie tweets de "terreuraanval" in Ankara veroordeeld. Volgens CNN Türk heeft premier Ahmet Davutoglu omwille van de gebeurtenissen zijn afreis naar de Europese Top in Brussel afgelast. Tot nu toe heeft niemand iets opgeëist. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft beloofd terug te slaan. Terreuraanslagen bekrachtigen alleen maar de Turkse vastberadenheid om "meerdere keren" terug te slaan tegen degene die de Turkse veiligheid in binnen- en buitenland bedreigen, aldus een verklaring van het Turkse staatshoofd. "Wij zullen elke dag onze strijd voeren met grotere vastberadenheid tegen de marionetten die geen morele of humanitaire grenzen kennen, die deze aanvallen uitvoeren, en (tegen) de machten achter hen", zo verluidde. "Turkije zal niet aarzelen om terug te grijpen naar zijn legitiem recht op zelfverdediging wanneer dan ook, overal en in elke situatie", dreigde Erdogan. "Zij die denken ons land en ons volk van zijn doelstellingen te verwijderen door terreurgroepen te gebruiken zullen zien dat zij zich vergissen". "Turkije, dat in zijn lange geschiedenis vele treurige ervaringen heeft gekend, zal met de hulp van God ook deze aanval te boven komen", meende hij. De president sprak ook zijn medeleven uit aan het adres van de familieleden van de slachtoffers. (Belga/TE)