Minstens 16 NAVO-soldaten gedood door aanslagen Afghanistan

© EPA

De NAVO-troepenmacht beleeft haar bloedigste dag in maanden in Afghanistan.

De NAVO-troepenmacht beleeft haar bloedigste dag in maanden in Afghanistan. Een zelfmoordaanslag op een konvooi van de NAVO-troepenmacht (ISAF) in de hoofdstad Kabul kostte aan vier Afghanen en minstens dertien Amerikaanse soldaten het leven. In het zuiden van het land werden nog eens drie buitenlandse soldaten doodgeschoten.Bij de aanslag in het zuidwesten van Kabul kwamen volgens de woordvoerder van de Afghaanse minister van Binnenlandse Zaken drie Afghaanse burgers en een politieman om.

Een woordvoerder van de ISAF bevestigde dat ook dertien buitenlandse soldaten zijn gedood, allen Amerikanen. Defensie in België heeft geen weet van Belgische slachtoffers van de bloedige zelfmoordaanslag. De balans kan nog oplopen.

De Taliban hebben in een sms de aanslag, een van de zwaarste in maanden in Afghanistan, opgeëist.

Ander incidentIn een ander incident in het zuiden van Afghanistan doodde een man gehuld in Afghaans legeruniform zaterdag drie Australische NAVO-soldaten van de NAVO in het zuiden van Afghanistan.

Ook de schutter is gedood, aldus de ISAF die er niet aan toevoegde of hij al dan niet een echte soldaat was. Of er andere soldaten gewond zijn geraakt, is evenmin gezegd. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content