Die demonstranten blokkeren de haven al drie dagen. Dat meldt de Iraakse Hoge Commissie voor de Mensenrechten zaterdag. Die door het parlement verkozen commissie roept de manifestanten wel op om de havenblokkade op te heffen.

Manifestanten blokkeren de belangrijke haven van Um Qasr, nabij Basra, al sinds donderdag door middel van zitprotest. Het protest maakt deel uit van de massaprotesten die de voorbije weken oplaaiden tegen de Iraakse regering. De manifestanten verwijten de regering corruptie en wanbeleid. Honderdduizenden manifestanten kwamen al op straat.

Bij de protesten zijn intussen al 260 doden en 11.000 gewonden gevallen. Volgens ooggetuigen hebben de veiligheidsdiensten zaterdag traangas en geweerschoten gebruikt om de ongeveer 1.000 actievoerders te verdijven. Bij die actie vielen volgens de Iraakse Hoge Commissie voor de Mensenrechten minstens 120 gewonden.

Na de confrontaties tussen de veiligheidsdiensten en de manifestanten hebben honderden manifestanten de toegangswegen naar de haven geblokkeerd.

Die demonstranten blokkeren de haven al drie dagen. Dat meldt de Iraakse Hoge Commissie voor de Mensenrechten zaterdag. Die door het parlement verkozen commissie roept de manifestanten wel op om de havenblokkade op te heffen.Manifestanten blokkeren de belangrijke haven van Um Qasr, nabij Basra, al sinds donderdag door middel van zitprotest. Het protest maakt deel uit van de massaprotesten die de voorbije weken oplaaiden tegen de Iraakse regering. De manifestanten verwijten de regering corruptie en wanbeleid. Honderdduizenden manifestanten kwamen al op straat. Bij de protesten zijn intussen al 260 doden en 11.000 gewonden gevallen. Volgens ooggetuigen hebben de veiligheidsdiensten zaterdag traangas en geweerschoten gebruikt om de ongeveer 1.000 actievoerders te verdijven. Bij die actie vielen volgens de Iraakse Hoge Commissie voor de Mensenrechten minstens 120 gewonden. Na de confrontaties tussen de veiligheidsdiensten en de manifestanten hebben honderden manifestanten de toegangswegen naar de haven geblokkeerd.