Dat deelde het ministerie van Buitenlandse Zaken in Caïro mee.

"Volgens onze eerste informatie werden tussen de twaalf en zestien illegale Egyptische migranten gedood bij confrontaties met smokkelaarsbendes", aldus het ministerie dat het incident onderzoekt.

Volgens het ministerie gebeurde het incident in de Libische stad Bani Walid, gelegen op 150 kilometer ten zuiden van Tripoli.

De Egyptische staatskrant Al-Ahram el-Arabi schreef, op basis van ooggetuigenverslagen, dat de migranten na een oplopend dispuut drie mensensmokkelaars hadden gedood, waarna verwanten van die mensensmokkelaars het vuur hadden geopend. Daarbij kwamen volgens de krant 16 Egyptische migranten om het leven. Waarover het dispuut handelde, legde de krant niet uit.

'Meer moorden voorkomen'

De missie voor Libië van de Verenigde Naties (UNSMIL) had het over twaalf Egyptische en drie Libische slachtoffers. De verantwoordelijke van de missie, Martin Kobler, zei de moorden "ten zeerste te betreuren" en riep de lokale autoriteiten op om "een onderzoek in te stellen om nog meer moorden te voorkomen".

Talrijke criminele organisaties profiteren van de politieke chaos die momenteel heerst in Libië. Vanaf de kust laten ze gammele bootjes met vluchtelingen vertrekken, en laten de inzittenden veel geld betalen voor hun gevaarlijke reis.

(Belga/RR)

Dat deelde het ministerie van Buitenlandse Zaken in Caïro mee."Volgens onze eerste informatie werden tussen de twaalf en zestien illegale Egyptische migranten gedood bij confrontaties met smokkelaarsbendes", aldus het ministerie dat het incident onderzoekt. Volgens het ministerie gebeurde het incident in de Libische stad Bani Walid, gelegen op 150 kilometer ten zuiden van Tripoli. De Egyptische staatskrant Al-Ahram el-Arabi schreef, op basis van ooggetuigenverslagen, dat de migranten na een oplopend dispuut drie mensensmokkelaars hadden gedood, waarna verwanten van die mensensmokkelaars het vuur hadden geopend. Daarbij kwamen volgens de krant 16 Egyptische migranten om het leven. Waarover het dispuut handelde, legde de krant niet uit. De missie voor Libië van de Verenigde Naties (UNSMIL) had het over twaalf Egyptische en drie Libische slachtoffers. De verantwoordelijke van de missie, Martin Kobler, zei de moorden "ten zeerste te betreuren" en riep de lokale autoriteiten op om "een onderzoek in te stellen om nog meer moorden te voorkomen". Talrijke criminele organisaties profiteren van de politieke chaos die momenteel heerst in Libië. Vanaf de kust laten ze gammele bootjes met vluchtelingen vertrekken, en laten de inzittenden veel geld betalen voor hun gevaarlijke reis.(Belga/RR)