Minstens 10 doden bij neerstorten F-16 in Spanje

© Reuters

Bij het neerstorten van een Grieks gevechtsvliegtuig van het type F-16 op een basis van de NAVO in Spanje zijn minstens tien mensen om het leven gekomen en dertien anderen gewond geraakt.

Volgens het ministerie van Defensie is de jachtbommenwerper kort na het opstijgen vermogen verloren en op een plaats neergekomen waar andere vliegtuigen stonden opgesteld. Ooggetuigen vertelden dat er na de crash een explosie heeft plaatsgevonden en dat er dikke rookwolken zijn opgestegen.

Onder de dodelijke slachtoffers zijn er de twee piloten van de F-16. Zeven van de gewonden zijn er erg aan toe. Hulpdiensten zijn met grote middelen uitgerukt. Het verongelukte vliegtuig nam op de basis Los Llanos nabij Albacete in het zuidoosten van Spanje deel aan het trainingsprogramma Tactical Leadership Programme (TLP) van het Atlantisch Bondgenootschap.

België neemt deel aan het programma en er waren drie stafleden van het Belgische leger op de basis aanwezig. Ze bleven ongedeerd terwijl er anderzijds ook geen Belgisch militair materiaal was, aldus woordvoerster Sonia Van Loo van Defensie. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content