Het massale gedrang van dit jaar is het dodelijkste uit de geschiedenis van de hadj.

De Saudische autoriteiten spraken twee dagen na het drama, op 26 september, over 769 doden. Sindsdien werd geen officiële update van die dodentol meer vrijgegeven.

De verschillende regeringen van betrokken landen hebben het nationale slachtofferaantal inmiddels meer dan verdubbeld. Bovendien worden nog steeds honderden pelgrims vermist sinds de duw- en trekpartij naar aanleiding van de symbolische steniging van de duivel in Mina.

Meest Iraniërs

Riyad zelf publiceerde nog geen balans per nationaliteit, maar volgens een telling van het Franse persagentschap AFP kwamen er onder andere 464 Iraniërs, 177 Egyptenaren, 145 Nigerianen, 127 Indonesiërs en 101 Indiërs om.

Tot dit jaar gold de jaarlijkse bedevaart van 2 juli 1990, met 1.426 slachtoffers, als de meest dodelijke uit de geschiedenis.

(Belga/RR)

Het massale gedrang van dit jaar is het dodelijkste uit de geschiedenis van de hadj. De Saudische autoriteiten spraken twee dagen na het drama, op 26 september, over 769 doden. Sindsdien werd geen officiële update van die dodentol meer vrijgegeven. De verschillende regeringen van betrokken landen hebben het nationale slachtofferaantal inmiddels meer dan verdubbeld. Bovendien worden nog steeds honderden pelgrims vermist sinds de duw- en trekpartij naar aanleiding van de symbolische steniging van de duivel in Mina. Riyad zelf publiceerde nog geen balans per nationaliteit, maar volgens een telling van het Franse persagentschap AFP kwamen er onder andere 464 Iraniërs, 177 Egyptenaren, 145 Nigerianen, 127 Indonesiërs en 101 Indiërs om. Tot dit jaar gold de jaarlijkse bedevaart van 2 juli 1990, met 1.426 slachtoffers, als de meest dodelijke uit de geschiedenis.(Belga/RR)