De zware aardbeving in het zuidwesten van Pakistan heeft al aan 216 personen het leven gekost. De autoriteiten vrezen dat die balans nog verder kan oplopen.

Bovendien volgen er vermoedelijk nog naschokken. Er vielen ook 350 gewonden.

Gebrek aan verzorging

Intussen proberen de hulpdiensten de arme, afgelegen regio te bereiken waar het epicentrum van de aardbeving zich situeerde. In andere gebieden wordt tussen het puin gezocht naar lijken van slachtoffers.

De eerste prioriteit van de hulpverleners bestaat er echter in de gewonden zo snel mogelijk over te brengen naar een ziekenhuis, maar het ontbreekt in de getroffen regio aan voldoende plaatsen om hen te verzorgen.

Schok voelbaar in India en Iran

De aardbeving had een kracht van 7,7 op de schaal van Richter en deed zich voor vlakbij de stad Awaran, in de provincie Beloetsjistan. Hele dorpen zouden zijn vernield en in het gebied werd de noodtoestand afgekondigd. De schok was voelbaar tot in de buurlanden India en Iran. (Belga/AVE)

De zware aardbeving in het zuidwesten van Pakistan heeft al aan 216 personen het leven gekost. De autoriteiten vrezen dat die balans nog verder kan oplopen. Bovendien volgen er vermoedelijk nog naschokken. Er vielen ook 350 gewonden. Intussen proberen de hulpdiensten de arme, afgelegen regio te bereiken waar het epicentrum van de aardbeving zich situeerde. In andere gebieden wordt tussen het puin gezocht naar lijken van slachtoffers. De eerste prioriteit van de hulpverleners bestaat er echter in de gewonden zo snel mogelijk over te brengen naar een ziekenhuis, maar het ontbreekt in de getroffen regio aan voldoende plaatsen om hen te verzorgen. De aardbeving had een kracht van 7,7 op de schaal van Richter en deed zich voor vlakbij de stad Awaran, in de provincie Beloetsjistan. Hele dorpen zouden zijn vernield en in het gebied werd de noodtoestand afgekondigd. De schok was voelbaar tot in de buurlanden India en Iran. (Belga/AVE)