Hij sprak in een televisietoespraak zes maanden nadat het leger de macht had gegrepen en een burgerregering aan de kant schoof na betwiste verkiezingen die waren gewonnen door de regerende partij van Nobelprijswinnaar Aung San Suu Kyi.

'Myanmar is klaar om te werken aan samenwerking met ASEAN binnen het ASEAN-kader, inclusief de dialoog met de speciale gezant van de ASEAN in Myanmar', aldus Min Aung Hlaing.

De ministers van Buitenlandse Zaken van ASEAN komen maandag bijeen om een speciale gezant aan te wijzen die tot taak heeft het geweld in het land te beëindigen en de dialoog tussen de junta en haar tegenstanders te bevorderen, aldus diplomaten.

Afgelopen maandag schrapte de junta de uitslag van de parlementsverkiezingen van vorig jaar omdat die stembusgang niet 'vrij en eerlijk' zou zijn verlopen. De regering van Aung San Suu Kyi werd begin dit jaar om diezelfde reden afgezet door het leger. De junta verklaarde eerder binnen twee jaar nieuwe verkiezingen uit te schrijven. Het is echter volstrekt onduidelijk wanneer deze beloofde stembusgang plaatsvindt.

Hij sprak in een televisietoespraak zes maanden nadat het leger de macht had gegrepen en een burgerregering aan de kant schoof na betwiste verkiezingen die waren gewonnen door de regerende partij van Nobelprijswinnaar Aung San Suu Kyi. 'Myanmar is klaar om te werken aan samenwerking met ASEAN binnen het ASEAN-kader, inclusief de dialoog met de speciale gezant van de ASEAN in Myanmar', aldus Min Aung Hlaing. De ministers van Buitenlandse Zaken van ASEAN komen maandag bijeen om een speciale gezant aan te wijzen die tot taak heeft het geweld in het land te beëindigen en de dialoog tussen de junta en haar tegenstanders te bevorderen, aldus diplomaten. Afgelopen maandag schrapte de junta de uitslag van de parlementsverkiezingen van vorig jaar omdat die stembusgang niet 'vrij en eerlijk' zou zijn verlopen. De regering van Aung San Suu Kyi werd begin dit jaar om diezelfde reden afgezet door het leger. De junta verklaarde eerder binnen twee jaar nieuwe verkiezingen uit te schrijven. Het is echter volstrekt onduidelijk wanneer deze beloofde stembusgang plaatsvindt.