Dat deelde het Argentijnse ministerie van Defensie mee.

Toen de 39-jarige militair brandstofresten verwijderde op de basis Esperanza, op het Antarctisch Schiereiland, kwam het tot een ontploffing. De soldaat raakte daarbij dodelijk gewond. Het onderzoek wordt gevoerd door een bevoegde rechter in Ushuahia, de zuidelijkste stad ter wereld in de provincie Vuurland.

"Base Esperanza" is een wetenschappelijk/militaire Argentijnse basis, waar ongeveer 100 mensen werken. Het is ook een populaire aanlegplaats voor pooltoeristen. Op Antarctica verblijven, afhankelijk van het seizoen, duizend tot vijfduizend mensen. (Belga/TV)

Dat deelde het Argentijnse ministerie van Defensie mee.Toen de 39-jarige militair brandstofresten verwijderde op de basis Esperanza, op het Antarctisch Schiereiland, kwam het tot een ontploffing. De soldaat raakte daarbij dodelijk gewond. Het onderzoek wordt gevoerd door een bevoegde rechter in Ushuahia, de zuidelijkste stad ter wereld in de provincie Vuurland."Base Esperanza" is een wetenschappelijk/militaire Argentijnse basis, waar ongeveer 100 mensen werken. Het is ook een populaire aanlegplaats voor pooltoeristen. Op Antarctica verblijven, afhankelijk van het seizoen, duizend tot vijfduizend mensen. (Belga/TV)