Hij noemde Iran een groot gevaar voor het Midden-Oosten, en beschuldigt het regime ervan 'een nieuwe Holocaust' voor te bereiden.

Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk hebben afgelopen maand een financiële tool gelanceerd om Europese bedrijven die handelsbelangen hebben in Iran, te helpen om Amerikaanse sancties te vermijden.

'Ze noemen deze constcutie een "Special Purpose Vehicle"', aldus Pence. 'Wij noemen ze een poging om de Amerikaanse sancties tegen het moordlustige revolutionaire regime van Iran te breken. We noemen het een onbezonnen stap die Iran enkel maar zal versterken, de Europese Unie zal verzwakken en nog meer afstand zal creëren tussen Europa en Amerika.'

Pence beschuldigt het Iraanse regime ervan 'een nieuwe Holocaust' voor te bereiden.

Pence riep de Europese Unie dan ook op om van koers te wisselen en net als de Verenigde Staten uit het nucleair akkoord met Iran te stappen. 'In het belang van vrede, stabiliteit, veiligheid en mensenrechten in het Midden-Oosten, is de tijd gekomen dat de Europese partners aan onze kant staan en aan de kant van het Iraanse volk, van onze bondgenoten en vrienden in de regio, en dat we de Iraanse deal verwerpen', aldus Pence.

Het akkoord werd in 2015 ondertekend door Iran, de Verenigde Staten, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Rusland, Duitsland, China en de Europese Unie. Iran moest volgens dat akkoord garanderen zijn nucleair programma enkel voor vreedzame doeleinden te gebruiken, in ruil voor een opheffing van de internationale sancties tegen Teheran. In mei vorig jaar stapten de Verenigde Staten uit het akkoord, waarna ze opnieuw sancties oplegden aan Iran.

Hij noemde Iran een groot gevaar voor het Midden-Oosten, en beschuldigt het regime ervan 'een nieuwe Holocaust' voor te bereiden.Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk hebben afgelopen maand een financiële tool gelanceerd om Europese bedrijven die handelsbelangen hebben in Iran, te helpen om Amerikaanse sancties te vermijden.'Ze noemen deze constcutie een "Special Purpose Vehicle"', aldus Pence. 'Wij noemen ze een poging om de Amerikaanse sancties tegen het moordlustige revolutionaire regime van Iran te breken. We noemen het een onbezonnen stap die Iran enkel maar zal versterken, de Europese Unie zal verzwakken en nog meer afstand zal creëren tussen Europa en Amerika.'Pence riep de Europese Unie dan ook op om van koers te wisselen en net als de Verenigde Staten uit het nucleair akkoord met Iran te stappen. 'In het belang van vrede, stabiliteit, veiligheid en mensenrechten in het Midden-Oosten, is de tijd gekomen dat de Europese partners aan onze kant staan en aan de kant van het Iraanse volk, van onze bondgenoten en vrienden in de regio, en dat we de Iraanse deal verwerpen', aldus Pence.Het akkoord werd in 2015 ondertekend door Iran, de Verenigde Staten, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Rusland, Duitsland, China en de Europese Unie. Iran moest volgens dat akkoord garanderen zijn nucleair programma enkel voor vreedzame doeleinden te gebruiken, in ruil voor een opheffing van de internationale sancties tegen Teheran. In mei vorig jaar stapten de Verenigde Staten uit het akkoord, waarna ze opnieuw sancties oplegden aan Iran.