De nieuwe accommodatie ligt in 'een gebied wat verder weg', maar is door haar grotere oppervlakte beter geschikt om de migranten op te vangen. Dat verklaarde Leopoldo Guerrero, vertegenwoordiger van de lokale overheid, aan Milenio Television. Hij zei niet wanneer de migranten zouden worden overgeplaatst.

Meer dan 7.000 migranten zijn aangekomen in de grenssteden van Tijuana en Mexicali, om de VS binnen te komen. In het stadion verblijven 6.000 mensen, terwijl er maar plaats is voor 3.000. Volgens Amnesty International verblijven ze daar zonder voldoende voedsel, water of medische zorg.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft duidelijk aangegeven ze niet tot het Amerikaanse grondgebied te zullen toelaten. Sommigen besloten daarop naar huis trug te keren of een procedure te starten om in Mexico te kunnen blijven. Maar degenen die naar Amerika willen, blijven toekomen in Tijuana.

De nieuwe accommodatie ligt in 'een gebied wat verder weg', maar is door haar grotere oppervlakte beter geschikt om de migranten op te vangen. Dat verklaarde Leopoldo Guerrero, vertegenwoordiger van de lokale overheid, aan Milenio Television. Hij zei niet wanneer de migranten zouden worden overgeplaatst. Meer dan 7.000 migranten zijn aangekomen in de grenssteden van Tijuana en Mexicali, om de VS binnen te komen. In het stadion verblijven 6.000 mensen, terwijl er maar plaats is voor 3.000. Volgens Amnesty International verblijven ze daar zonder voldoende voedsel, water of medische zorg. De Amerikaanse president Donald Trump heeft duidelijk aangegeven ze niet tot het Amerikaanse grondgebied te zullen toelaten. Sommigen besloten daarop naar huis trug te keren of een procedure te starten om in Mexico te kunnen blijven. Maar degenen die naar Amerika willen, blijven toekomen in Tijuana.