In het Noord-Franse Calais is zondagavond een migrant doodgereden op de A16, zo heeft de regionale krant La Voix du Nord op gezag van de prefectuur van Pas-de-Calais gemeld. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve trekt vandaag naar Londen om daar te overleggen.

Een vijftigtal migranten probeerde op de A16 het verkeer te vertragen door projectielen op de weg te plaatsen en zodoende aan boord te raken van vrachtwagens die via de Kanaaltunnel naar Groot-Brittannië gaan.

Een automobilist die manoeuvreerde om deze projectielen te ontwijken is op een stel uit Eritrea ingereden. Beiden zijn naar een ziekenhuis overgebracht waar de man later aan zijn verwondingen overleed. De vrouw liep lichte verwondingen op.

De bestuurder werd het mikpunt van migranten op de plaats van het ongeval en is doorgereden om zich dan spontaan bij de politie te melden.

Negende migrant die daar om het leven komt

Het is sinds begin dit jaar al de negende migrant die in die zone om het leven komt, weet de krant.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve trekt maandag naar Londen om daar te overleggen omtrent de migranten die bivakkeren in de "jungle" van Calais en waar een onruiming aan de gang is.

Tegenover de Franse zender RTL zei hij dat Londen "zijn morele plicht moet nakomen" met betrekking tot minderjarigen die geïsoleerd in Calais vertoeven en die familie in Groot-Brittannië hebben.

"De Britten moeten hun verantwoordelijkheid opnemen. Wij hebben de onze opgenomen". De bewindsman zei dat de Franse autoriteiten bezig zijn een lijst op te maken van de naar schatting honderden dergelijke minderjarigen.

Unicef meldt kindermisbruik in Jungle

Kinderen die zonder begeleiding in de vluchtelingenkampen van Calais verblijven, worden massaal misbruikt. Dat onthult Unicef in een recent rapport. De kinderrechtenorganisatie vraagt voor opvang voor de jongeren en de mogelijkheid tot gezinsregering. (Belga/SD)

Een vijftigtal migranten probeerde op de A16 het verkeer te vertragen door projectielen op de weg te plaatsen en zodoende aan boord te raken van vrachtwagens die via de Kanaaltunnel naar Groot-Brittannië gaan. Een automobilist die manoeuvreerde om deze projectielen te ontwijken is op een stel uit Eritrea ingereden. Beiden zijn naar een ziekenhuis overgebracht waar de man later aan zijn verwondingen overleed. De vrouw liep lichte verwondingen op. De bestuurder werd het mikpunt van migranten op de plaats van het ongeval en is doorgereden om zich dan spontaan bij de politie te melden. Het is sinds begin dit jaar al de negende migrant die in die zone om het leven komt, weet de krant. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve trekt maandag naar Londen om daar te overleggen omtrent de migranten die bivakkeren in de "jungle" van Calais en waar een onruiming aan de gang is. Tegenover de Franse zender RTL zei hij dat Londen "zijn morele plicht moet nakomen" met betrekking tot minderjarigen die geïsoleerd in Calais vertoeven en die familie in Groot-Brittannië hebben. "De Britten moeten hun verantwoordelijkheid opnemen. Wij hebben de onze opgenomen". De bewindsman zei dat de Franse autoriteiten bezig zijn een lijst op te maken van de naar schatting honderden dergelijke minderjarigen. Kinderen die zonder begeleiding in de vluchtelingenkampen van Calais verblijven, worden massaal misbruikt. Dat onthult Unicef in een recent rapport. De kinderrechtenorganisatie vraagt voor opvang voor de jongeren en de mogelijkheid tot gezinsregering. (Belga/SD)