Beide premiers bevestigde nogmaals hun overtuiging dat CETA voor jobs en economische groei zal zorgen in Europa en Canada, eens het verdrag in werking treedt. De resolutie over het geschillenbeslechtingsmechanisme zal langer op zich moeten wachten want alle lidstaten en zelfs de regionale parlementen moeten hiervoor het licht op groen zetten.

Volgens Charles Michel kan CETA en de sociale en milieustandaarden die hiermee gezet worden 'een voorbeeld vormen voor andere handelsonderhandelingen' die Europa voert. Wat de brexit voor de Europese Unie betekent, verzekerde Michel aan Justin Trudeau dat de 27 overgebleven Europese lidstaten 'een zijn' in de onderhandelingen met Londen.

Tot slot kwam de Belgische premier ook nog terug op de toespraak van de Amerikaanse president Donald Trump voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Daarin benadrukte Trump het belang van de nationale soevereiniteit. 'Soevereiniteit sluit internationale samenwerking niet uit. Die is zelfs essentieel wat het klimaat of de strijd tegen terreur aangaat', aldus Charles Michel.

Afgaande op zijn Twitteraccount vond Trudeau zijn onderonsje met Michel aangenaam. 'Leuk om je opnieuw te zien', twitterde Trudeau.

Donderdagmorgen zat Michel ook al samen met de leiders van Servië, Macedonie en Ecuador om de Belgische kandidatuur voor een zitje in de VN Veiligheidsraad voor 2019-2020 kracht bij te zetten.

Beide premiers bevestigde nogmaals hun overtuiging dat CETA voor jobs en economische groei zal zorgen in Europa en Canada, eens het verdrag in werking treedt. De resolutie over het geschillenbeslechtingsmechanisme zal langer op zich moeten wachten want alle lidstaten en zelfs de regionale parlementen moeten hiervoor het licht op groen zetten. Volgens Charles Michel kan CETA en de sociale en milieustandaarden die hiermee gezet worden 'een voorbeeld vormen voor andere handelsonderhandelingen' die Europa voert. Wat de brexit voor de Europese Unie betekent, verzekerde Michel aan Justin Trudeau dat de 27 overgebleven Europese lidstaten 'een zijn' in de onderhandelingen met Londen. Tot slot kwam de Belgische premier ook nog terug op de toespraak van de Amerikaanse president Donald Trump voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Daarin benadrukte Trump het belang van de nationale soevereiniteit. 'Soevereiniteit sluit internationale samenwerking niet uit. Die is zelfs essentieel wat het klimaat of de strijd tegen terreur aangaat', aldus Charles Michel. Afgaande op zijn Twitteraccount vond Trudeau zijn onderonsje met Michel aangenaam. 'Leuk om je opnieuw te zien', twitterde Trudeau. Donderdagmorgen zat Michel ook al samen met de leiders van Servië, Macedonie en Ecuador om de Belgische kandidatuur voor een zitje in de VN Veiligheidsraad voor 2019-2020 kracht bij te zetten.