Michail Gorbatsjov, de voormalige leider van de Sovjet-Unie, waarschuwt de NAVO dat een overwinning in Afghanistan onhaalbaar is.

De Verenigde Staten (dat de NAVO-troepenmacht in Afghanistan leidt) hebben geen andere keuze dan hun troepen terug te trekken als ze een tweede Vietnam willen vermijden, zei Gorbatsjov in een interview met de Britse nieuwszender BBC.

Als leider van de Sovjet-Unie trok Gorbatsjov in 1989 het Rode Leger terug uit Afghanistan, na een oorlog die tien jaar duurde.

Gorbatsjov is dan ook positief over de beslissing van de Amerikaanse president Barack Obama om vanavond volgend jaar de troepen gefaseerd terug te halen uit Afghanistan.

Michail Gorbatsjov, de voormalige leider van de Sovjet-Unie, waarschuwt de NAVO dat een overwinning in Afghanistan onhaalbaar is. De Verenigde Staten (dat de NAVO-troepenmacht in Afghanistan leidt) hebben geen andere keuze dan hun troepen terug te trekken als ze een tweede Vietnam willen vermijden, zei Gorbatsjov in een interview met de Britse nieuwszender BBC. Als leider van de Sovjet-Unie trok Gorbatsjov in 1989 het Rode Leger terug uit Afghanistan, na een oorlog die tien jaar duurde. Gorbatsjov is dan ook positief over de beslissing van de Amerikaanse president Barack Obama om vanavond volgend jaar de troepen gefaseerd terug te halen uit Afghanistan.