De westerse landen hebben na de ineenstorting van de communistische regimes in 1989 verschillende beloftes gedaan, maar zijn die niet nagekomen, zo verklaarde de Nobelprijswinnaar. "De wereld staat aan de rand van een nieuwe Koude Oorlog, sommigen zeggen dat hij al begonnen is", zo verklaarde Gorbatsjov, die verwees naar het conflict in het oosten van Oekraïne.

De voorbije maanden heeft zich een "vertrouwensbreuk" voorgedaan, klinkt het. Gorbatsjov kijkt daarbij naar de westerse landen, en dan vooral de VS. De beloftes die ze na de omwentelingen in 1989 deden, werden volgens hem niet nagekomen. In plaats daarvan hebben de westerse landen zich als overwinnaars van de Koude Oorlog uitgeroepen en geprofiteerd van de zwakte van Rusland, zo klinkt het.

"De gebeurtenissen van de afgelopen maanden zijn de gevolgen van een kortzichtig beleid, door de poging om voldongen feiten te creëren en de belangen van de partners te negeren." (Belga/TE)

De westerse landen hebben na de ineenstorting van de communistische regimes in 1989 verschillende beloftes gedaan, maar zijn die niet nagekomen, zo verklaarde de Nobelprijswinnaar. "De wereld staat aan de rand van een nieuwe Koude Oorlog, sommigen zeggen dat hij al begonnen is", zo verklaarde Gorbatsjov, die verwees naar het conflict in het oosten van Oekraïne. De voorbije maanden heeft zich een "vertrouwensbreuk" voorgedaan, klinkt het. Gorbatsjov kijkt daarbij naar de westerse landen, en dan vooral de VS. De beloftes die ze na de omwentelingen in 1989 deden, werden volgens hem niet nagekomen. In plaats daarvan hebben de westerse landen zich als overwinnaars van de Koude Oorlog uitgeroepen en geprofiteerd van de zwakte van Rusland, zo klinkt het. "De gebeurtenissen van de afgelopen maanden zijn de gevolgen van een kortzichtig beleid, door de poging om voldongen feiten te creëren en de belangen van de partners te negeren." (Belga/TE)